Nikola Příleská vedla Vítkovice za vítězstvím. Foto: Martin Flousek
27. 10. 2019 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Nepřipouštěly jsme si, že jsme oslabeny a každá pomohla svým dílem, hodnotí Příleská. Jeden zápas nehraje roli, řekla s ohledem na šampionát

 



Vítkovice přijely na Chodov v oslabené sestavě, přesto si odvezly tři body za cennou výhru poměrem 7:2. Jednu z hlavních rolí měla brankářka Nikola Příleská, která v zápase zapsala čtyřiadvacet úspěšných zákroků. Po utkání ale vyzdvihla každou jednu spoluhráčku a zároveň promluvila a blížícím se světovém šampionátu.

Vzájemý duel Chodova s Vítkovicemi se dlouho očekával a sama Nikola Příleská potvrdila, že se na zápas její tým těšil. „Na zápas jsme se těšily všechny, tohle je to, co nás baví, tohle je to kvůli čemu hrajeme,“ řekla na konto utkání. A dá se předpokládat, že na druhé straně to bylo podobné.

Vítkovice zvítězily 7:2, není tak divu, že brankářka byla spokojená. „Z mé pozice musím především poděkovat holkám za to, jak mi zápas ulehčily. Zblokovaly velký počet střel, hrály zodpovědně dozadu, a to byl tentokráte hlavní klíč k úspěchu. Zároveň ale musíme zůstat nohama na zemi a výhru nijak nepřeceňovat a ani se jí neuspokojit,“ hodnotila utkání. „Myslím si, že Chodov rozhodně nepředvedl maximum, kterého může být schopen,“ věděla, že výkon soupeře především ve druhé a třetí třetině nebyl optimální.

Vstup do utkání se totiž – až na zakončení – Chodovu povedl a byla to právě Příleská, kdo zastavil v úvodní části několik velkých šancí soupeře. „První třetina byla od hráček Chodova určitě nejpovedenější, takže jsem ráda, že jsme začátek zápasu dokázaly ustát,“ usmívala se. „Od druhé části začal být Chodov možná trošku rozhozený, nervozní. Naopak my jsme si začaly více věřit a do ničeho extrémně nebezpečného jsme soupeřky nepouštěly,“ popisovala.

Jen nejpodstatnější věc ale na výkonu Vítkovic prý vyzdvihnout nelze. „Těžko říct, vyzdvihla bych od každého něco. Jak už jsem řekla, předvedly jsme zodpovědnou obranu a každá ze šestnácti hráček na soupisce pomohla svým dílem,“ znovu vyzdvihla práci celého týmu.

Přitom do Prahy cestovalo jen čtrnáct hráček do pole, chyběly například reprezentantky Enenkelová a Zuzanna Krzywak. Na hřišti to pak vypadalo, že se Vítkovice semkly. „Takový faktor možná z malé části zafungovat mohl, ale myslím, že i s více hráčkami bychom předvedly podobnou hru. Takže ano: Věděly jsme, že jsme na Jižní Město přijely v oslabené sestavě, ale snažily jsme se si to nepřipouštět a řekla bych, že to nakonec na naši hru nemělo až takový vliv, jak se možná dalo očekávat,“ pochvalovala si.

Blíží se také ženský světový šampionát a není tajemstvím, že o dvě brankářské pozice mezi sebou bojuje trojice Kristýna Horňáková – Jana Christianová – Nikola Příleská. Brala vítkovická gólmanka utkání jako příležitost probojovat se do konečné nominace? „Určitě v hlavě světový šampionát mám, ale to už dlouhodobě a samotný zápas s Chodovem jsem jako nějakou „vstupenku“ na mistrovství nebrala. Jeden zápas nominaci neudělá,“ zůstala Nikola Příleská klidná.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • pašík napsal:

    Výborný výkon Příleské, jakoby bez nervů.

  • Fan2 napsal:

    Příleská potvrdila svou kvalitu a hráčky svými bloky jí to hodně usnadnily. Navíc Chodovačky dlouhodobě mají problém s produktivitou. Ani kanonýrka Řepková tentokrát nepřesvědčila.

  • Prazak napsal:

    Coz se neda rici v poslednim kole proti tigers. A otom to je hrac by mel podavat nejaky standart, zvlaste nejlepsi hrac roku….

Napsat komentář

*