Florbalistky Bohemians porazily Židenice. Foto: FbŠ Bohemians
29. 10. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians mají výhru nad Židenicemi, podruhé vyhrály florbalistky Bulldogs a Jičína

 



Extraliga žen má za sebou osmé kolo, po kterém se velmi vyrovnala situace u týmů, které se pohybují na hraně play off: Bulldogs totiž vyhrály nad Olomoucí, hrající trenérky pak vystřílely výhru Jičína. Dařilo se také florbalistkám Bohemians a Vítkovic, Chodov zase nastřílel Liberci 21 branek.

Od utkání mezi Bohemians a Židenicemi se hodně čekalo a zápas toho také hodně nabídl. Celkem osm vyloučení, šest branek v přesilovkách a patnáct branek. Židenice šly do vedení zásluhou Janečkové, za domácí dokázala srovnat Reischlová, aby vzápětí opět převrátila misky vah Indrová.

Ve druhé části si domácí hráčky Bohemians vybudovaly až tříbrankové vedení, které ale Židenice dokázaly stáhnout na rozdíl jediné branky. Rozhodlo se na začátku třetí třetiny: Židenice jej nezvládly, během necelých čtyř minut třikrát inkasovaly a bylo rozhodnuto. Brňanky sice reagovaly druhou brankou Indrové, ale na obrat se již nezmohly. Bohemians tak nakonec slaví cenné tři body za výhru 10:5.

Tomáš Grigar viděl mezery v oslabení. „Od nás celkem slušné utkání, kde nám fungovaly přesilovky, ale nefungovalo oslabení. Mrzí nás konec druhé třetiny, kde jsme Židenice vrátily do utkání. Ocenil bych výkon třetí lajny a jsme rádi, že jsme zvládli těžké utkání,“ zhodnotil. Jiří Starý pak logicky litoval začátku třetí části. „I když to podle konečného výsledku nevypadá tak šlo o vyrovnaný zápas, kde rozhodl začátek třetí třetiny. Škoda že v dalším průběhu třetí třetiny neskončila některá z našich nastřelených tyček nebo závarů gólem, mohli jsme zápas ještě zdramatizovat,“ uvedl.

Jak Jičín, tak Panthers potřebovaly zabrat a ve výsledku se to povedlo oba týmům. Pražanky totiž v sobotu získaly duel s Olomoucí, ale ve vzájemném měření sil byl lepší Jičín. Po deseti minutách vedl 2:0, nicméně Panthers se povedlo ještě do první přestávky srovnat. Jičín nadále těžil z hrajících trenérek Urbanové a Paulovičové, přičemž druhá jmenované zaznamenala ve druhé části dvě branky a Jičín po ní vedl 4:3.

V čase 45:00 sice srovnala Šusterová, ale na začátku 51. minuty uzavřela Paulovičová nejen hattrick, ale také skóre tohoto zápasu. „Konečně jsme tu zátku odšpuntovaly. V zápase byly konečně vidět splněné taktické pokyny. Byl to boj až do konce zápasu. Brankářka podržela. Doufám, že v tomto vítězném duchu budeme pokračovat i nadále,“ zmínila Marcela Urbanová střeleckou převahu Panthers v poměru 36:21.

Druhou extraligovou výhru má na kontě Bulldogs Brno. V utkání s Olomoucí sice dvakrát prohrával, ale po brance Žákové na 3:2 už otěže utkání nepustil. Tím spíše, že útočnice, která mimochodem sbírala první extraligové zkušenosti v dresu Olomouce, přidala ve 37. minutě další branku. Po dvou třetinách tak Bulldogs vedly 4:2 a i když se Reimerové povedlo ve 47. minutě snížit, za 79 sekund dala konečnou podobu výsledku Bačová. „Z naší strany dobrý zápas, soupeř přijel s jasnou taktikou, která mu i díky neproměňování našich šancí vycházela. Opticky jsme měli herní převahu, ale podařilo se nám ji gólově zhodnotit až ve druhé třetině,“ okomentoval výhru Rudolf Škubal.

Vítkovice po Chodovu zvládly zápas také s druhým soupeřem z Prahy 11 a porazily Ivanti Tigers. Už poněkolikáté v sezoně předvedly rychlý start, když ve čtvrté minutě vedly 2:0 a ačkoliv Pražanky dokázaly vyrovnat, ještě do konce první třetiny si vzaly vedení zpět. Na začátku třetí třetiny sice na 3:4 z pohledu svého týmu snížila Hyršlová, ale po brance Plankové už Vítkovice soupeře na dostřel nepustily a zvítězily 10:5. „Dnes nám chyběla především lehkost na nohách i na florbalkách. Náš herní projev byl upracovaný, s velkým množstvím chyb. Naštěstí je soupeř tolikrát nevyužil,“ nebyl trenér Tomáš Martiník úplně spokojen.

Vítězství 11:5 nad Tatranem si připsaly florbalistky FBC Ostrava. Tatran s nimi dokázal držet krok prvních deset minut, poté se FBC dostalo do tříbrankového vedení ještě do první přestávky. Od té chvíle Ostravanky výsledkově kontrolovaly a také díky sedmi bodům Nely Kapcové dovedly k výhře. „Hezký zápas do útoku z obou stran v poměrně vysokém tempu. Diváci se asi bavili, pro trenéry utrpení. U nás zase dobrá produktivita a velké rezervy dozadu,“ viděl Jakub Robenek.

Chodov se proti Liberci podle očekávání bez problémů vrátil na vítěznou vlnu. V každé ze třetin vstřelil soupeři sedm branek, což nakonec vedlo k výsledku 21:0. Nejproduktivnějšími hráčkami byla dvojice Martina Řepková – Magdaléna Plášková, obě zapsaly pět bodů. Chodov pak za šedesát minut vyslal na libereckou branku 93(!) střel. „Těžké hodnocení, do jisté míry jsme asi měli v hlavě nepovedený zápas s Vítkovicemi a hráli jsme dnes zápas jakoby z povinnosti, jako by nám chyběla energie a chuť,“ hodnotil zápas Lukáš Procházka.

Po osmém kole je tak nejvyšší ženská soutěž extrémně vyrovnaná co se týče bodového zisku: ostravské týmy dělí na čele jeden bod, Tigers na čtvrtém místě mají stejný počet bodů jako Bohemians, ale především zuří tuhý boj o play off. Osmé Panthers mají na kontě sedm bodů a za sebou šestibodovou trojici Bulldogs, Jičín a Olomouc.

Poslední je bez bodu Liberec, jeho trenér Tomáš Jakubík ale neztrácí optimismus. „První kolo z trojboje je za námi a dnes se ukázalo že pokud plníme pokyny, tak dokážeme čelit nebezpečným situacím soupeře a občas i zahrozit z brejku,“ poměrně překvapivě komentoval prohru 0:21 s Chodovem.

Přehled výsledků 8. kola Extraligy žen

FbŠ Bohemians – K1 Florbal Židenice 10:5
branky: 13. Eliška Reischlová, 18. Hana Poláková, 26. Natálie Bartošová, 32. Adéla Bočanová, 36. Hana Poláková, 41. Adéla Bočanová, 43. Eliška Reischlová, 44. Aneta Toulová, 52. Šárka Staňková, 60. Hana Poláková – 7. Natálie Janečková, 15. Martina Indrová, 38. Martina Indrová, 39. Barbora Sedláčková, 45. Martina Indrová; rozhodčí: Barbora Beranová – Lucie Hejnová; vyloučení: 4:4; využití: 3:3; diváků: 95; zásahy brankářů: Daniela Kreisingerová 19 – Karolína Krištofová 14; po třetinách: 2:2, 3:2, 5:1;

Tatran Střešovice – FBC ČPP OSTRAVA 5:11
branky: 2. Tereza Bystrianská, 6. Katka Nádeníková, 27. Veronika Kopecká, 28. Karolína Vachušková, 52. Karolína Vachušková – 1. Nela Kapcová, 8. Nela Kapcová, 12. Michaela Mlejnková, 14. Nela Kapcová, 18. Veronika Káčová, 26. Kateřina Šromotová, 38. Denisa Kotzurová, 40. Veronika Káčová, 48. Nela Kapcová, 50. Veronika Káčová, 55. Michaela Mlejnková; rozhodčí: Tomáš Kostinek – Martin Reichelt; vyloučení: 2:2; využití: 0:1; diváků: 108; zásahy brankářů: Eliška Drbalová 25 – Veronika Tomšová 24; po třetinách: 2:5, 2:3, 1:3;

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Crazy girls FBC Liberec 21:0
branky: 1. Gabriela Tožičková, 2. Jana Vávrová, 2. Magdaléna Plášková, 2. Anet Jarolímová, 6. Gabriela Tožičková, 9. Magdaléna Plášková, 14. Martina Řepková, 22. Gabriela Žůrková, 22. Tereza Hanzlíková, 23. Martina Řepková, 24. Jana Vávrová, 25. Martina Řepková, 32. Karolína Kellovská, 38. Kristína Belicová, 42. Johana Vrbová, 42. Gabriela Tožičková, 43. Gabriela Žůrková, 44. Karolína Kellovská, 45. Kristína Belicová, 45. Martina Řepková, 53. Daniela Frantíková; rozhodčí: Lukáš Polanský – Jakub Tázler; vyloučení: 0:4; využití: 1:0; diváků: 76; zásahy brankářů: Hana Ranochová 10 – Kateřina Dvořáková 45, Kateřina Dlouhá 27; po třetinách: 7:0, 7:0, 7:0;

1. SC TEMPISH Vítkovice – Ivanti Tigers Jižní Město 10:5
branky: 1. Sára Seevaldová, 4. Sára Seevaldová, 16. Lucie Cholinská, 17. Barbora Husková, 30. Eliška Planková, 32. Sára Seevaldová, 34. Denisa Ferenčíková, 37. Denisa Ferenčíková, 42. Michaela Kubečková, 57. Nikol Pekárková – 11. Iveta Hyršlová, 13. Iveta Hyršlová, 23. Iveta Hyršlová, 35. Nikola Hermannová, 52. Kateřina Kovaříková; rozhodčí: Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 145; zásahy brankářů: Nikola Příleská 19 – Kristýna Karli 19; po třetinách: 4:2, 4:2, 2:1;

Panthers Praha – KM automatik FBK Jičín 4:5
branky: 15. Petra Šusterová, 16. Kristýna Lochmannová, 39. Martina Kleinová, 46. Petra Šusterová – 4. Marcela Urbanová, 10. Nikola Kuchařová, 27. Lucie Paulovičová, 35. Lucie Paulovičová, 51. Lucie Paulovičová; rozhodčí: Petr Herman – Daniel Nejedlo; vyloučení: 2:0; využití: 0:0; diváků: 62; zásahy brankářů: Kristýna Horňáková 31 – Marcela Velzelová 17; po třetinách: 2:2, 1:2, 1:1;

Bulldogs Brno – FBS Olomouc 5:3
branky: 8. Romana Bačová, 15. Michaela Žáková, 28. Michaela Žáková, 37. Michaela Žáková, 48. Pavlína Bačová – 2. Darina Axmannová, 9. Anna Němcová, 47. Tereza Reimerová; rozhodčí: Michal Prouza – Petr Rogowski; vyloučení: 1:3; využití: 0:1; diváků: 183; zásahy brankářů: Markéta Marková 9 – Pavla Lišková 29; po třetinách: 2:2, 2:0, 1:1;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*