Florbalistky Kloten-Dietlikon Jets mají nového trenéra. Foto: Fabian Trees - Flick Swiss Unihockey
7. 11. 2019 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Martináková s Koníčkovou mají nového trenéra, Jets bude pomáhat Sascha Brendler

 



Natálie Martináková s Hanou Koníčkovou mají v celku Kloten-Dietlikon Jets nového hlavního trenéra. Jürga Kihma nahradil jeho dosavadní asistent Stefan Jakob, kterému bude pomáhat také v Česku dobře známý Sascha Brendler.

Jürg Kihm převzal tým letos v létě, po sedmi ligových kolech ale jeho štace končí. Bývalý trenér ženské reprzentace Austrálie sice v srpnu dovedl Jets do finále elitní kategorie na Czech Open, jinak ale jeho angažmá úspěšné nebylo.

Ještě v srpnu totiž Jets utržily těžkou porážku od Churu v Superpoháru, když mu podlehly 1:7, v dosavadních sedmi ligových zápasech pak prohrály již dvakrát: v prvním kole s Burgdorfem a naposledy opět s Churem, tentokráte 3:7.

Další zápasy už tak Kihm, který měl nově k dispozici Hanu Koníčkovou nebo švédské duo Alice Grandstedt – Iza Rydfjäll, už na lavičce týmu nepřidá. „V sezoně, která má tolik významných vrcholů, jako například lednový Champions Cup, se nedařilo dosáhnout požadovaného rozvoje týmu,“ píše se v tiskovém prohlášení oddílu.

No místo hlavního trenéra povýšil dosavadní asistent Stefan Jakob, v realizačním týmu zůstávají také Rico Polo a trenér brankářek Corado Bühler. Novými členy realizačního týmu pak budou Thomas Wetter a Sascha Brendler.

Brendler, současně generální sportovní manažer celé organizace, je v Česku dobře známý. V roce 2004 byl jako asistent Zdeňka Skružného u historické stříbrné medaile českého mužského týmu, o zhruba čtyři roky později se uvažovalo o tom, že by tým převzal jako hlavní trenér.

Mezi lety 2012 – 2015 vedl švýcarskou ženskou reprezentaci, kterou přivedl ke dvěma bronzovým medailím právě s Thomasem Wetterem. Hned tu první získal v roce 2013 v Ostravě, kam by se v lednu příštího roku mohl vrátit na zmíněný Champions Cup.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*