Češi ve svém prvním utkání na EuroFloorball Tour podlehli Finsku. Foto: Anssi Koskinen
8. 11. 2019 Reprezentace - Muži (2) KOMENTÁŘŮ

Češi nad domácím Finskem vedli, Kainulainenovi ale zápas otočili

 



Neúspěšný vstup do turnaje EuroFloorball Tour ve Finsku má za sebou česká mužská reprezentace. Nad domácím Finskem před početnou diváckou kulisou dlouho vedla, ale zápas nakonec ztratila poté, co se prosadili Rasmus a Valtteri Kainulainenovi. Ve svém prvním utkání tak český výběr podlehl Finsku 2:3.

Utkání, ve kterém diváci viděli pouhých 31 střel na bránu začali lépe Češi, když svůj přehled ukázal v šesté minutě Šebesta. Navrátilec do reprezentace tím určil skóre první třetiny, když další branky se 1268 diváků v Hämeenlinně v první třetině nedočkalo.

První část byla velmi defenzivní, druhá třetina pak odstartovala brankou Rantaly, který překonal Bindera a srovnal. Po dvou minutách se prosadil starší z jmenovců Kainulainenových, Valtteri a Finové poprvé v utkání vedli.

Češi zareagovali větší aktivitou a přineslo to své ovoce v podobě vyrovnání z hole Krbce. Následně se utkání vrátilo ke svému defenzivnímu ražení a na další branku se čekalo do závěru druhé části: to se prosadil Rasmus Kainulainen a aniž by to věděl, tak určil konečné skóre zápasu.

Poslední třetina totiž byla sice nejzajímavější, žádnou branku ale nepřinesla. Hlavní roli měli oba brankáři, kteří dokázali udržet ve třetí třetině dílčí čistá konta. Ve svém prvním utkání na EuroFloorball Tour tak Češi podlehli Finsku 2:3.

Euro Floorball Tour 2019:

Finsko – Česko 3:2 (0:1, 3:1, 0:0)

Branky: 22. Rantala (R. Kainulainen), 24. V. Kainulainen (Stenfors), 40. R. Kainulainen (Lehkosuo) – 6. Šebesta (Matejčík), 30. Krbec (Ondrušek). Rozhodčí: Geiser, Nilsson (Švédsko). Vyloučení: 1:1. Bez využitíDiváci: 1268

Sestava Česka: Binder – Kisugite, Suchánek, Němeček, Vítovec, Šešulka, Šebesta, Pražan – Šebek, Jendrišák, Tokoš – Krbec, Ondrušek, Langer – Besta, Rýpar, Matejčík – Bräuer, Šindler. Trenér: Petri Kettunen.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Omyl? napsal:

    Pokud se nemýlim, tak Valtteri a Rasmus nemají nic společného.. jinal naše neschopnost prosadit se proti obraně Finu je neuveritelna. A to je tohle zdaleka nejslabsi vyber za posledni leta..

  • Václav napsal:

    Postavili proti nám rezervu. V základu jen 5 hráčů, co hráli na MS 2018. Pylsy, Väänänen, Stenfors, Kapanen, Lastikka, to je vše.

Napsat komentář

*