Vítkovice s Ostravou si to rozdají ve šlágru programu Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
9. 11. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Bitva o Ostravu je pondělním televizním šlágrem, dočkáme se o víkendu překvapení?

 



Extraliga žen pokračuje o víkendu 10. kolem. Na první pohled se zdá, že všechny zápasy mají jasného favorita a bude se tak čekat spíše na potenciální překvapení. Hlavní chod by tak měl přijít až v pondělí, kdy se v předehrávce 11. kola střetnou před kamerami České televize ostravské celky.

Následující program Extraligy žen:

1.SC TEMPISH Vítkovice – Panthers Praha
Sobota, 15.30, SC Dubina Ostrava
Pantehrs se znovu vydávají do Ostravy, kde dokázaly již sebrat bod FBC. V utkání proti Vítkovicím opět nebudou favoritem, ten si naopak musí dát pozor na nasazení v zápase, které po minulém kole kritizoval jeho hlavní trenér Tomáš Martiník. Pokud se tak stane, měla by se minimálně časem projevit jeho kvalita a vyústit v zisk tří bodů.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – FBC ČPP OSTRAVA
Sobota, 20.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Sobotním zápasem končí pro Liberec nesmírně obtížný trojboj Chodov – Vítkovice – FBC Ostrava. FBC má sice problémy s papírově slabšími soupeři, nicméně proti Liberci by měla postupem času začít dominovat. Je ale otázkou, jak FBC k zápasu přistoupí s ohledem na pondělní televizní derby.  
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

FbŠ Bohemians – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 14.00, SH Děkanka
Bohemians potřebují potvrdit svou pozici na pátém místě extraligové tabulky, Jičín by zase potřeboval bodovat, aby se dotáhl na příčky zajišťující postup do play off. V lepší pozici jsou ale domácí, už jen kvůli širšímu a kvalitnějšímu kádru. Jičín na druhou stranu již několikrát ukázal, že se umí semknout.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

Bulldogs Brno – Ivanti Tigers Jižní Město
Neděle, 14.00, SH SportPoint Brno
Pro oba celky by se mohlo jednat o zajímavé utkání. Bulldogs jsou povzbuzeny o výhru nad Jičínem, Ivanti Tigers zase potřebuje potvrdit svou pozici. Favorit je sice daný, nicméně brněnský tým by se mohl prezentovat opět aktivním pojetím hry, které by mohlo dělat Ivanti Tigers alespoň nějaký čas problémy. Každopádně, pokud by se mělo odehrát překvapení na úkor favorita, nejpravděpodobnější se zdá právě tady.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – K1 Florbal Židenice
Neděle, 16.00, SH Jižní Město
Chodov se proti Ostravě vrátil na vítěznou vlnu a nyní jej doma čekají Židenice. Ty zatím prožívají kvalitní vstup do sezony a mohou tak pomýšlet na účast v play off. Proti Chodovu je čeká těžká zkouška, která by mohla týmu pomoci v dalším růstu. Body by ale měly zůstat na Praze 11.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Tatran Střešovice – FBS Olomouc
Neděle, 17.00, STODOLA Aréna Střešovice
Tatran by se mohl vyprofilovat v budoucího „lídra středu“, k tomu ale potřebuje vítězit právě v takových zápasech, jako je ten s Olomoucí. Na druhou stranu tým z Hané ukázal, že se srovnatelných soupeřů nebojí a umí s nimi zahrát zajímavé partie. Rozhodujícím faktorem na vahách by mohl být zkušenější kádr Tatranu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

FBC ČPP OSTRAVA – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pondělí, 17.00, ČPP Aréna Ostrava
Televizní utkání by mělo přinést nejen odtajnění nominace na Mistrovství světa žen, ale především pořádně tvrdý souboj o titul královen Ostravy. Oba týmy se nachází v rozdílném rozpoložení: Vítkovice totiž Chodov v předminulém kole porazily, Ostrava pak Chodovu doma vysoko podlehla, což znamená, že pokud chce pomýšlet na prvenství v základní části, musí v pondělí zvítězit. Hrát by pro ni mohlo domácí prostředí, na druhou stranu Vítkovice nad FBC dlouhodobě vítězí a jejich výhra na Chodově ukázala, že se umí takticky a mentálně připravit na nejdůleřitější zápasy bez ohledu na to, v jakém stavu je například jejich kádr.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*