Hráči Hurrican Michal Klípa a Daniel Nicklas oslavují branku. Foto: www.kmfotokv.cz Hráči Hurrican Michal Klípa a Daniel Nicklas oslavují branku. Foto: www.kmfotokv.cz
28. 11. 2019 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Vary díky skvělému úvodu vyhrály na hřišti Bulldogs, Znojmo padlo s Chomutovem

 



Běžela teprve desátá minuta šlágru 13. kola 1. ligy a Karlovy Vary už vedly na půdě brněnských Bulldogs 3:0. Západočeši nakonec vyhráli 7:3 a zůstávají na první příčce tabulky. Cenné tři body vybojovali ve Znojmě florbalisté Chomutova, dobrý výsledek ale následně devalvovali neúspěchem v předehrávce 15. kola na hřišti Slovanu Havířov.

Nástup Karlovarských do zápasu v Brně byl skvělý. Skóre otevřel Michal Klápa, o pět minut později zvýšil na 2:0 Michal Chudina a třetí branku přidal Filip Chmelíček. Karlovarští mířili za vítězstvím, na dvě korigující trefy domácích zareagovali dalšími dvěma zásahy a nakonec ovládli střet dvou týmů z popředí tabulky 7:3.

„Zápas měl očekávaný průběh, soupeř hrál hodně na balonku. My jsme se připravovali na rychlé brejky, které nám v průběhu zápasu vycházely. Poctivou obranou jsme si došli pro poctivou výhru,“ ohlédl se za střetnutím kouč vítězného celku Petr Pánek.

„Do utkání jsme vstoupili s přílišným respektem. Hosté nedělali nic jiného, než jen trestali naše chyby, přičemž oni dělali chyby také a my jsme netrestali. Tím pádem lekce z produktivity,“ dodal trenér Bulldogs David Kyzlink.

Ještě výrazněji se mohl v tabulce posunout Chomutov, který kromě duelu 13. kola předehrával to 15. Chomutovští nejprve vyhráli ve Znojmě 8:6, hattrickem se na triumfu podílel Tadeáš Melíšek. Jenže pak svěřenci trenéra Martina Bociana stejným výsledkem padli na půdě Slovanu Havířov.

„Zápas jsme prohráli ve druhé třetině, kdy jsme domácím trestuhodně nechali mnoho prostoru pro jejich hru. V závěru už jsme neměli dost sil na obrat,“ hodnotil čtvrtou porážku v sezoně kouč Chomutova a připomněl nevydařenou druhou část, kterou Chomutovští prohráli 1:4.

Na druhém místě tak za vedoucími Vary zůstává Kladno. Kanonýři zvládli svůj duel na hřišti Torpeda Havířov a zvítězili 5:3. „Důležitá výhra po hodně upracovaném výkonu. Dneska jsme neměli kvalitu ve hře s míčkem na útočné polovině. Chyběla nám i větší herní odvaha. Pozitivní jsou tři body a zkušeně pohlídaný závěr utkání,“ uvedl po zápase lodivod Kladna Jan Pazdera.

Výsledky 13. kola:

TJ Slovan Havířov – Start98 Praha-Kunratice 3:4 (0:1, 2:0, 1:2 – 0:1) po sam. náj.
1. FBK Rožnov pod Radhoštěm – Florbal Ústí 2:12 (0:4, 1:2, 1:6)
TJ Znojmo – Florbal Chomutov 6:8 (1:1, 3:1, 2:6)
Florbal Havířov – Kanonýři Kladno 3:5 (1:0, 1:4, 1:1)
TJ Sokol Jaroměř – Sokol Brno I Gullivers 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
FBC Štíři České Budějovice – Z.F.K. Petrovice 12:5 (5:0, 4:2, 3:3)
Bulldogs Brno – FB Hurrican Karlovy Vary 3:7 (0:3, 2:2, 1:2)

Předehrávka 15. kola:

TJ Slovan Havířov – Florbal Chomutov 8:6 (2:2, 4:1, 2:3)

Sestřihy ze zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*