Florbalistky Chodova slaví postup do finále pohárové soutěže. Foto: Florbal Chodov
28. 11. 2019 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Ženy Chodova jsou ve finále Poháru, s Bohemians šly ale do prodloužení

 



Florbalistky Chodova postoupily do finále Poháru Českého florbalu. Jejich semifinále s Bohemians bylo velkou bitvou, kterou rozhodlo až prodloužení a v něm trefa Magdalény Pláškové, když předtím hned čtyři branky vstřelila Martina Řepková. Na vítězky čeká ve finále Ivanti Tigers.

Pohárová utkání se v rámci testování nového herního modelu hrají pouze na 3 x 15 minut a oběma to semifinále to z pohledu výsledku zřejmě prospělo. Nejprve pozici favorita nepotvrdila Ostrava, nyní se pořádně nadřel také Chodov.

Favorit zápasu měl přitom v první patnáctiminutovce tlak a už od třetí minuty vedl zásluhou Řepkové. Velké věci se ale začaly dít až ve druhé části: během tří minut mezi 20. – 23. minutou totiž nejprve Chodov vedl už 3:1, aby vzápětí snížila Bočanová. Sedmnáct sekund před druhou sirénou navíc srovnala Vrátná.

Bohemians přesto nikdy nevedly: nejprve dala na 4:3 Řepková, po vyrovnání Polákové se prosadila Suchá. Jelikož poslední slovo měla Bočanová, muselo se za stavu 5:5 do prodloužení.

V tom nejprve měla velkou příležitost Bohemika, ale vše rozhodla přesně po šesti nastavených minutách Magdaléna Plášková.

Lukáš Procházka ocenil výkon soupeře. „Myslím, že cokoliv bych řekl, znělo by to jako výmluva a to nechci. Takže se spokojím s tím, že jsme moc rádi, že jsme si prošli těžkým a psychicky náročným zápasem a hlavně, že jsme ho dokázali zvládnout. Nicméně smekám před Bohemkou, holky zahrály opravdu dobře,“ řekl v pozápasovém komentáři.

Jeho protějšek Tomáš Grigar věří, že jeho tým si ze zápasu vezme to pozitivní. „Od nás dneska zápas ve velkém tempu. Samozřejmě prohra v prodloužení mrzí, ale nemáme se za co stydět. Víme, že dokážeme zahrát dobře, bohužel v lize ne vždy po celou dobu,“ hodnotil.

Chodov tak ve finále Poháru Českého florbalu vyzve Ivanti Tigers. Finálový den se uskuteční 21. ledna v Karlových Varech.

Semifinále českého poháru:

FbŠ Bohemians – FLORBAL CHODOV 5:6p
branky: 21. Hana Poláková, 28. Hana Poláková, 30. Eliška Vrátná, 38. Hana Poláková, 43. Adéla Bočanová – 3. Martina Řepková, 20. Martina Řepková, 23. Martina Řepková, 35. Martina Řepková, 39. Karolína Suchá, 52. Magdaléna Plášková; rozhodčí: Jan Drška – Jiří Meisner; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 44; zásahy brankářů: Daniela Kreisingerová 22 – Jana Christianová 13; po třetinách: 0:1, 3:2, 2:2, 0:1;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*