Obránci Tomáš Novák a Milan Tichý. Foto: Český florbal Obránci Tomáš Novák a Milan Tichý. Foto: Český florbal
4. 12. 2019 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Výměna obránců! Novák putuje z Boleslavi do České Lípy, Tichý jde opačným směrem

 



Tomáš Novák před časem informoval vedení Mladé Boleslavi, že už nechce v klubu pokračovat. Boleslavským se následně ve spolupráci s Českou Lípou podařilo vzniklou situaci vyřešit. Právě tam totiž Novák zamíří, opačným směrem pak do města automobilů přichází Milan Tichý.

„Tomášův odchod a především jeho načasování mě mrzí, ale na druhou stranu jsem rád, že jsme se Štěpánem Slaným, který řídí spřátelený klub v České Lípě, a oběma hráči došli k dohodě na výměně, což považuji za nejlepší možné řešení pro všechny strany,“ řekl k rošádě Tomáš Pacák, generální manažer Mladé Boleslavi.

Milan Tichý je s mladoboleslavským klubem domluvený na působení do konce sezony 2021/2022 s opcí na další ročník. V úvodu sezony debutoval na Polish Open za reprezentaci, v superlize má odehráno 66 zápasů, kromě České Lípy nastupoval i za Bulldogs Brno při svém vysokoškolském studiu.

„Místo Tomáše přichází motivovaný a velmi kvalitní hráč, který se v našem prostředí určitě může ještě zlepšit. Postově je to navíc hráč, který nám nyní nejvíc chybí. Těším se na spolupráci s Milanem,“ vyjádřil se boleslavský trenér Petr Novotný.

„Vzhledem k dlouhodobým zdravotním problémům mé manželky a vysokým nárokům Boleslavi na hráče jsem již delší dobu ztrácel chuť nadále působit v klubu. Protože jsem se v týmu necítil dobře, na konci října jsem se rozhodl, že tu přeruším své hráčské působení. Během druhé poloviny listopadu jsme s Tomášem Pacákem řešili, jak to bude dál a nakonec jsme se dohodli na přestupu do České Lípy. Těším se na novou výzvu a věřím, že pomůžu svému novému klubu v honbě za play off,“ vysvětlil odchod Tomáš Novák.

Také Milan Tichý se na novou výzvu těší. „Přestup vnímám jako posun kupředu, a to jak po florbalové, tak i po životní stránce. Očekávám konkurenční prostředí a kvalitní zázemí, které je podřízeno maximálním výkonům týmu i jednotlivců. Speciálně se těším na spolupráci s kondičním trenérem Radkem Gwuźdźem, se kterým se dobře známe,“ okomentoval svůj přesun Tichý.

Kluby se domluvily, že oba přestupy proběhnou k 23. prosinci. Tichý bude do Vánoc nastupovat za svůj stávající klub, ale částečně už se také bude seznamovat s novým prostředím v Mladé Boleslavi. První start v novém dresu by měl absolvovat 29. prosince v domácím televizním utkání proti Liberci. Také Novák začne nastupovat za Českou Lípu až na přelomu roku.

S výměnou je spokojený také manažer FBC Česká Lípa Štěpán Slaný. „Respektujeme, že Milan má vysoké ambice, je v ideálním sportovním věku, bojuje o místo v národním týmu a nechceme mu bránit v jeho cestě. Mladá Boleslav je pro něj ideálním místem, kde si může plnit svoje sny,“ řekl českolipský matador.

„Současně s tím je pro nás důležité, že získáváme Tomáše Nováka. Má bohaté zkušenosti, také je v širším kádru reprezentace, ale potřebuje trochu nakopnout a my mu v tom pomůžeme. Těším se na Tomáše, znám ho už ze společného působení v Mladé Boleslavi. Jde o agilního, přímočarého, tvrdého obránce a českolipská hra by mu mohla sedět. Věřím, že i pro Novyse je to zajímavá výzva,” dodal Slaný.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Jantar napsal:

    Aspoň si to přečtětě, vždyť to nedává smysl…Pacák je domluvený s MB na opci a v úvodu sezony debutoval na Polish Open? Jak se mu dařilo?

    „Tomášův odchod a především jeho načasování mě mrzí, ale na druhou stranu jsem rád, že jsme se Štěpánem Slaným, který řídí spřátelený klub v České Lípě, a oběma hráči došli k dohodě na výměně, což považuji za nejlepší možné řešení pro všechny strany,“ řekl k rošádě Tomáš Pacák, generální manažer Mladé Boleslavi.

    Ten je s mladoboleslavským klubem domluvený na působení do konce sezony 2021/2022 s opcí na další ročník. V úvodu sezony debutoval na Polish Open za reprezentaci, v superlize má odehráno 66 zápasů, kromě České Lípy nastupoval i za Bulldogs Brno při svém vysokoškolském studiu.

Napsat komentář

*