Matyáš Němec (Bulldogs Brno) a Tomáš Novotný (Florbal Chomutov) v souboji o míček. Foto: Roman Dušek, Matyáš Němec (Bulldogs Brno) a Tomáš Novotný (Florbal Chomutov) v souboji o míček. Foto: Roman Dušek,
5. 12. 2019 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Buldoci odvezli všechny body z Chomutova, Znojmo doma padlo s Rožnovem

 



Brněnští Bulldogs se pokusili najet zpátky na vítěznou vlnu. Zatímco ve 13. kole 1. ligy doma padli s vedoucími Vary, tentokráte si odvezli cennou výhru z horké chomutovské půdy a v tabulce se posunuli na třetí příčku. Překvapivou porážku si připsalo Znojmo, které doma nestačilo na Rožnov a prohrálo 4:7.

Ve 39. minutě šlágru 14. kola druhé nejvyšší soutěže to vypadalo s buldoky velmi dobře. Martin Grlický totiž zvyšoval už na 4:1 pro hostující mužstvo. Jenže Chomutov má letos skvělou formu a jen tak utkání nevzdal. Tři branky během deseti minut přinesly vyrovnaný stav 4:4.

Pak je třeba vyzdvihnout fair play gesto buldoků. Rozhodčí v 52. minutě signalizovali trest za hru vysokou holí pro chomutovského útočníka Daniela Kučera. Hostující Jakub Marek sice byl zasažen do obličeje, ovšem míčkem, nikoliv hokejkou. A tak kapitán hostů Miroslav Kladivo i zasažený obránce trest pro Chomutovské ihned odvolali.

Buldokům se fair play chování vyplatilo. V 55. minutě Tomáš Sýkora převzal míček na středu hřiště a umístil ho šikovnou střelou do sítě. Pojistka přišla o chvíli později. Michal Pešák přihrál zpoza brány na volného Lukáše Punčocháře, který se nemýlil. Bulldogs vyhráli v Chomutově 6:4.

Znojmo doma proti Rožnovu od začátku tahalo za kratší konec. Hostující celek navíc na hřiště ex-superligového celku dorazil pouze se 13 hráči do pole. Jenže sršni se vybičovali k bojovném výkonu a ve 36. minutě vedli už 6:1. Ani stíhací jízda Znojemských v poslední třetině už na zvrat nestačila. Znojmo prohrálo 4:7 a připsalo si šestou porážku v sezoně.

Slušnou ofenzivu předvedly na hřišti Startu98 České Budějovice. Jihočeši nasázeli do sítě pražského týmu 13 branek. Čtyřmi góly a třemi asistencemi se na tom podílel nejlepší hráč duelu Tomáš Hanák. Budějovické k výhře nasměrovala prostřední dvacetiminutovka, kterou Hanák a spol. ovládli 6:1.

Na úplném čele tabulky nic nového. Karlovy Vary doma smetly Jaroměř 8:0, čtyři body v utkání brali Michalové Strachota (3+1) a Klápa (1+3). Výhru 4:1 zapsalo Kladno, které zdolalo havířovský Slovan. Kanonýři nejprve prohrávali 0:1, srovnat se jim podařilo ve druhé části a vítězná trefa přišla v závěrečném dějství. Vary tak zůstávají první a mají aktuálně 36 bodů, druhé Kladno má o tři méně.

Výsledky 14. kola:

Florbal Ústí – Florbal Havířov 11:3 (3:0, 3:1, 5:2) – předehráváno
Florbal Chomutov – Bulldogs Brno 4:6 (0:1, 2:3, 2:2)
TJ Znojmo – 1. FBK Rožnov pod Radhoštěm 4:7 (0:2, 1:4, 3:1)
Sokol Brno I Gullivers – Z.F.K. Petroivce 5:4 (2:2, 1:0, 2:2)
Start98 Praha-Kunratice – FBC Štíři České Budějovice 8:13 (3:3, 1:6, 4:4)
Kanonýři Kladno – TJ Slovan Havířov 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
FB Hurrican Karlovy Vary – TJ Sokol Jaroměř 8:0 (5:0, 3:0, 0:0)

Sestřihy ze zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*