Isabell Kranz se Švédskem slaví vítězství nad Slovenskem. Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch Isabell Kranz se Švédskem slaví vítězství nad Slovenskem. Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch
7. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Z naší strany dobré utkání, pochvalovala si výhru Švédska Krantz. Ani v sedmi bychom nestačili, přiznal Jedlička

 



Úvodní utkání skupiny B na Mistrovství světa žen 2019 nabídlo jednoznačnou podívanou, které dominovaly úřadující mistryně světa ze Švédska. Obránkyně Isabell Krantz po výhře 23:1 zhodnotila, že se jedná o důležitou výhru pro sebevědomí týmu a ocenila výkon soupeře v první třetině, Michal Jedlička pak sympaticky přiznal, že jeho tým by na soupeře nestačil ani v sedmi.

První třetina nabídla několik šancí na obou stranách, nicméně Švédky výsledkově dominovaly, ve zbylých dvou částech už jen navyšovaly náskok. „Myslím, že to z naší strany bylo velmi dobré úvodní utkání. Musím říct, že Slovenky odehrály velmi dobrou první třetinu, poté si myslím, že už nám nestačily a projevilo se to na skóre,“ zhodnotila utkání obránkyně Isabell Krantz.

Michal Jedlička byl v hodnocení pro české novináře upřímný. „Výsledek je strašidelný, ale taková je realita. Švédky byly ve všem lepší. My i kdybychom hráli v sedmi, tak bychom s nimi měli problémy. Tak jsme si to nepředstavovali,“ uvedl pro ČTK.

Švédky se tak sice na EuroFloorball Tour v Praze trápily, úvodní duel šampionátu ale rozpaky nepřipustil. „Určitě, každá jedna z nás už se na šampionát těšila a samotná účast na takové akci vás prostě nakopne,“ přitakala Krantz, že šampionát sehrál svou roli.

Úřadující mistryně ukázaly, že umí zahrozit ze všech formací. Může to být jejich výhoda? „Jednoznačně, ukázaly jsme, že můžeme být pořád nebezpečné, je to dobře pro sebevědomí týmu,“ zakončila Isabell Krantz.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*