Martina Řepková zapsala proti Lotyšsku tři body. Foto: Martin Flousek, Český Florbal Martina Řepková zapsala proti Lotyšsku tři body. Foto: Martin Flousek, Český florbal
8. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Dobře pro nás, že jsme měly těžší začátek, vyzdvihla Martina Řepková přínos utkání s Lotyšskem

 



České florbalistky prožily výsledkově povedený vstup do mistrovství světa žen 2019, když porazily Lotyšky poměrem 14:2. Třemi body k tomu pomohla také útočnice Martina Řepková, která po utkání kvitovala, že národní tým čekalo těžší utkání na úvod.

Češkám se na rozdíl od minulého měření sil v Bratislavě povedl vstup do utkání, rychle vedly 4:0 a zápas mohly kontrolovat. „Nechci říct, že jsme první třetinu zapsaly, spíše šlo o to, že pro některé hráčky to bylo první utkání na mistrovství světa, takže ta třetina byla lehce nervózní, nebyly jsme stoprocentní na míčku, ale postupně naše hra gradovala a myslím si, že můžeme být s konečným výsledkem spokojeny,“ zhodnotila Řepková utkání nejprve obecně.

Na druhou stranu, Lotyšky měly mnoho brejkových příležitostí. „Určitě, není pochyb o tom, že Lotyšky jsou výborný tým a hrají velmi dobře. Opravdu nás prověřily, hrály velmi dobře, nedaly nám nic zadarmo a směrem do obrany byly výborné,“ vyzdvihla výkon soupeřek. „Na druhou stranu je to dobře pro nás, že jsme měly těžší začátek,“ našla pozitiva.

Vstup do utkání byl diametrálně odlišný od toho na šampionátu v roce 2017. Myslely na to hráčky před utkáním? „Určitě. Přemýšlely jsme nad tím a říkaly si, že se to znovu nemůže stát. Hodně nás podržela Jana Christianová, za to jí patří dík, mohly jsme tak hrát naši hru,“ ocenila přínos brankářky.

Sama si připsala dva zajímavé momenty. U desáté branky nejprve skvěle počkala na Kamilu Paloncyovou ze druhé vlny. „Lotyšky výborně bránily a zaklekávaly, většinou jsem viděla, že mi jde hráčka do bloku, takže jsem se snažila najít spoluhráčku ještě v lepší pozici než pálit z jedničky.  Konkrétně u toho jsem ráda, že tam Kamča byla,“ usmála se.

Sama pak u jedenácté branky ideálně počkala a vstřelila gól. „U toho mého gólu šlo o to, že mi nezbývalo nic jiného než vystřelit, počkala jsem si a jsem ráda, že to vyšlo,“ zakončila Martina Řepková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*