Michaela Kubečková prožije v sedmnácti letech debut na MS. Foto: Swiss Unihockey
9. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Gabriela Tožičková je zraněná, Rhynerův tým tedy povolal mladičkou Michaelu Kubečkovou

 



Gabriela Tožičková se herního debutu na Mistrovství světa v tomto roce nedočká. Stopku jí vystavilo zranění stehenního svalu, kvůli kterému sledovala utkání proti Lotyšsku jen z lavičky. Místo ní nominovali trenéři teprve sedmnáctiletou talentovanou univerzálku Michaelu Kubečkovou z Vítkovic.

Trenérský štáb českého národního týmu musí podruhé měnit nominaci. Už před turnajem vyšlo najevo, že zranění kolene nepustí na turnaj Veroniku Enenkelovou, kterou nahradila Daniela Frantíková.

Paradoxně, Vítkovice s Chodovem jsou zapojeny v opačném gardu také ve druhé změně. Už během rozcvičky před utkáním s Lotyšskem totiž signalizovala problém Gabriela Tožičková a o den později je jasno: zraněný stehenní sval ji na turnaji rovněž neumožní hrát. Jedná se o zranění z pátečního tréninku. „Při pátečním tréninku si poranila přední stehenní sval, což jí neumožňuje tu s námi pokračovat,“ vysvětlil v tiskové zprávě fyzioterapeut Jan Šimon.

Sascha Rhyner a jeho tým vybrali jako náhradnici Michaelu Kubečkovou, která ještě v ženské reprezentaci neodehrála ani jedno utkání. Má ale za sebou bronzový juniorský šampionát, a také letošní Champions Cup, na kterém získala v Vítkovicemi stříbrné medaile. „Po krátké diskuzi s trenérským týmem jsme se rozhodli pro Míšu Kubečkovou, která může hrát na dvou pozicích: na centru i v obraně a na soustředění si vedla dobře,“ uvedl na její konto kouč Sascha Rhyner.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*