Švédky podaly dominantní výkon a Češky porazily. Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch
9. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Královny ukázaly sílu: Švédky porazily Češky jednoznačně 10:2

 



Tohle byla lekce florbalu. Švédky ve vzájemném utkání s Českem ukázaly, že na trůnu pro vládkyně světového ženského florbalu jsou právem. Především v první polovině utkání nebyl jejich výkon daleko od dokonalosti, nakonec zvítězily poměrem 10:2. Jedinou českou střelkyní se stala Natálie Martináková.

Švédky už proti Slovensku ukázaly, že do Švýcarska přijely zjevně dobře naladěny a dokázaly to také v prvních deseti minutách proti Česku. Vstup do utkání jim totiž jednoznačně patřil. Už ve třetí minutě trefila tyč Hultgren.

Na začátku páté minuty to bylo 1:0 pro Švédsko: Tschöp dobře přidržela míček při akci 3 na 1, našla Gustafsson, která do prázdné klece neminula. Přesně v čase 5:00 dostalo Švédsko příležitost trestného střílení, když Jiráková faulovala unikající Joelsson. K exekuci se postavila Wibron a povedenou stahovačkou překonala Christianovou.

Na začátku sedmé minuty se zdálo, že Češky jsou z nejhoršího venku: z první měla první šanci Mlejnková, ale Hill byla pozorná. Vzápětí se první formace díky Krupnové dostala ke dvěma příležitostem, jenže neuspěla, poté přišla ztráta, další přečíslení a gól Hultgren na 0:3.

Poprvé se Češky dostaly do souvislejšího tlaku po deseti minutách, ale branku nevstřelily, stejně jako z následné přesilové hry, byť měly tři dobré příležitosti. Hill byla prostě proti.

A tak znovu udeřil favorit zápasu: Steen hraničně získala míček proti Jirákové a nedala Christianové šanci. Češky mohly korgiovat v závěru třetiny, ale Hill potvrdila fazonu a proti backhendu Ratajové se stihla přemístit.

Druhá třetina začala opět mírným tlakem Švédek, ale byla to Urbánková, kdo měl největší šanci, když z rozehrávky jen těsně netrefila branku. O minutu později rozhodčí vyloučili Bočanovou, a ačkoliv nejprve utekla do brejku Ratajová, tak zakončila do břevna a z následné kombinace se prosadila Boberg.

Švédky byly nadále všude a v polovině utkání vedly už 6:0. Wijk si počkala na Martinákovou a po následné kombinaci celé útočné formace slavila opět Gustafsson.

Češkám nebylo možno upřít snahu, která byla odměněna ve 34. minutě, kdy rychlý kontr zakončila Martináková. Odstartovala tím krátkou, ale divokou pasáž hry: nejprve se prosadila ve 35. minutě Aggestål, za sedmnáct sekund opět Martináková, která využila teče a nedorozumění mezi brankářkou Hill a obránkyní Molin a ve 36. minutě se individuálně prosadila Hultgren.

Vstup do třetí třetiny Češkám vyšel, dostaly se do tlaku, ale nedokázaly vstřelit branku, což postupně Švédky vrátilo zpět do hry. Ve 44. minutě se prosadila opět Gustafsson, která si dobře odstoupila od obránkyně, o minutu později si drze udělala prostor Steen a protlačila míček za Christianovou.

Češky dostaly možnost před koncem první poloviny třetí třetiny, když byla vyloučena Carlsson, ale přesilovou hru nevyužily. Češkám stále nebylo možno upřít snahu, ale když se dokázaly dostat do příležitosti, proti nim stála jistě chytající Hill.

Ve svém druhém vystoupení tak Češky podlehly Švédsku 2:10 a v úterý je čeká boj o druhou příčku se Slovenskem.

Česko – Švédsko 2:10 (0:4, 2:4, 0:2)

Branky: 34. Martináková (Kapcová), 35. Martináková (Mlejnková) – 5. Gustafsson (Tschop), 5. Wibron (TS), 7. Hultgren (Wijk), 16. Steen, 26. Boberg (Fjellstedt), 29. Gustafsson (Wijk), 35. Aggestal (Joelsson), 36. Hultgren (Wijk), 44. Gustafsson (Wijk), 45. Steen (Molin). Rozhodčí: Crivelli, Rampoldi (oba Švýc.). Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 426.

Sestava Česka: Christianová – Beránková, Jiráková, Šupáková, Frantíková, Koníčková, Paloncyová, Kotzurová – Ratajová, Urbánková, Krupnová – Plášková, Bočanová, Řepková – Mlejnková, Martináková, Kapcová – Hanzlíková. Hlavní trenér: Sascha Rhyner.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*