Marek Beneš se vrátil do sestavy Pixba. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Marek Beneš se vrátil do sestavy Pixba. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
10. 12. 2019 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Storvreta po další prohře ztrácí na první Falun čtyři body, bodovali Němeček, Beneš i Kisugite

 



Storvreta nenapravila své zaváhání proti Linköpingu a po další prohře se její ztráta na první Falun zvětšila už na čtyři body. Höllvikens zásluhou vítězné branky Kisugiteho v 58. minutě zvítězil ve třetím jdoucím zápase po sobě a zvýšil náskok na sestupové pozice. Ondřej Němeček dvěma asistencemi pomohl k důležitému vítězství Linköpingu nad Siriusem, Marek Beneš zase jednou asistencí přispěl k výhře Pixba proti Kalmarsundu.

Storvreta po nepovedeném konci posledního zápasu proti Linköpingu nevstoupila dobře ani do utkání proti Dalenu. Druhému týmu tabulky se sice povedlo zápas po povedených akcích a brankách Stenberga a Sjögrena vyrovnat, závěr zápasu ale znovu vyšel lépe hůře postavenému týmu v tabulce. U klíčových dvou branek Dalenu na 2:0 a 3:2 byla dvojice Andersson a Sonidsson, kteří tak Stovretě připravili první porážku v základní hrací době v této sezóně.

Pixbo si i s Markem Benešem zpět v sestavě došlo ke dvěma výhrám, český reprezentant se ve druhém zápase po návratu po zranění prosadil i bodově. V zápase proti Warbergu muselo Pixbo domácí zápas otáčet, poté co na chvíli zaspalo během první třetiny. Druhý zápas proti Kalmarsundu už ale byl v jeho režii od začátku až do konce. Svou jedenáctou asistenci v sezóně si bývalý hráč Tatranu Střešovice připsal po rychlé kombinaci na jejímž konci našel Stefanssona. Bodem a asistencí se na vysoké výhře Pixba podílel i Gustav Fritzell, který se osamostatnil na prvním místě kanadského bodování se 45 body.

Höllvikens po výhrách nad Linköpingem a Warbergem chytilo dech a v důležitém zápase proti o bod horšímu Visby potvrdilo zlepšenou formu. Dalšími body se o to postaral Martin Kisugite, který stál u první i poslední branky zápasu. Nejprve v 1. minutě z rychlého protiútoku připravil gól pro Strandljunga, který poslal hosty do vedení. Höllvikens pak sice prohospodařil třígólový náskok, v 58. minutě se ale o poslední tečku postaral znovu Martin Kisugite, když se po dalším protiútoku prosadil do odkryté branky. Jeho branka tak znamenala výhru 5:4 a Höllvikens si díky tomu zvýšil náskok na sestupové místo na rozdíl čtyř bodů.

Linköping letos zdobí nevyrovnané výkony a nejinak tomu bylo i v 17. a 18. kole. Po výhře nad Storvretou přišla prohra proti pátému Mullsjö, ačkoliv hosté zásluhou dvou branek Abrahamssona v 59. minutě ještě sahali po vyrovnání. Z překvapivě jednoznačné výhry se Linköping radoval v dalším zápase proti Siriusu. Laine dokázal během první třetiny odpovědět na úvodní branku Jonssona-Linderdahla a pak už se střílelo pouze do hostující branky. Pátou a šestou asistencí v tomto ročníku k tomu přispěl i Ondřej Němeček. Linköping je po výhře 9:2 na dohled osmému místu a play off, na které ztrácí pouze dva body.

Falun ve svém jediném zápase v uplynulém týdnu na rozdíl od Stovrety nezaváhal. Čtvrtý Dalen, který si v předchozím zápase vyšlápl právě na Storvretu, mu ale vzdoroval až do třetí třetiny. O potvrzení vítězství Falunu se tak postaral Hallen, který zvládl nastřílet hattrick během méně jak deseti minut v závěru zápasu.

VÝSLEDKY 17. KOLA:

Pixbo – Warberg 8:4
Helsingborg – Växjö 4:3
Storvreta – Dalen 2:5
Visby – Höllvikens 4:5 (za hosty KISUGITE 1+1)
Mullsjö – Linköping 4:3
Sirius – Jönköping 11:2

VÝSLEDKY 18. KOLA:

Höllvikens – Helsingborg 6:9
Linköping – Sirius 9:2 (za domácí NĚMEČEK 0+2)
Pixbo – Kalmarsund 8:2 (za domácí BENEŠ 0+1)
Växjö – Visby 12:4
Dalen – Falun 2:7
Jönköping – Mullsjö 4:9

TABULKA:


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*