Natálie Martináková dala Švédkám dva góly. Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch Natálie Martináková. Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch
10. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Federální derby o 2. místo je tady. Máme správně nastavenou hlavu, věří Martináková. Jedlička plánoval video

 



Federální derby o druhé místo ve skupině B na mistrovství světa žen 2019 je tady. České florbalistky vyzvou Slovenky, kterým se po vysoké prohře se Švédskem podařilo porazit Lotyšky 7:5. Zápas bude pikantní také tím, že většina slovenského týmu českou extraligu dobře zná.

Slovenky zvládly důležité utkání s Lotyšskem 7:5, naše florbalistky naopak podlehly Švédsku 2:10. Podle dvougólové střelkyně Natálie Martinákové to tým ale neovlivní. „Máme správně nastavenou hlavu a sebevědomí, nechceme se nechat rozhodit,“ plánovala bezprostředně po prohře.

Ke slovenskému týmu měla respekt. „Myslím si, že nás čeká hodně těžký soupeř, Slovenky jsou hoževnaté, čekáme velmi těžký zápas, ale půjdeme do toho naplno a nenecháme se rozhodit,“ věřila útočnice švýcarského týmu Kloten-Dietlikon Jets.

Michal Jedlička, který má v kádru 12 hráček se zkušenostmi z české nejvyšší soutěže, byl po utkání s Lotyšskem uvolněný. „Holky vědí, že florbal umí, jsme v pohodě, myslím si, že je na čem stavět,“ usmíval se. „Byli jsme pod tlakem, pokud bychom prohráli, tak by nám nepomohla ani remíza,“ dobře počítal Jedlička.

Svým svěřenkyním vyčítal produktivitu. „Musíme být efektivní, jsem opravdu naštvaný, že jsme zápas nevyhráli třeba 12:3, protože jsme měli mraky šancí a přehráváme to. Musíme se na to podívat na videu,“ plánoval.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*