Michaela Kubečková naslouchá hodnocení trenérů po zápase se Švédskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal Michaela Kubečková naslouchá hodnocení trenérů po zápase se Švédskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal
10. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Už teď je to rok snů, ještě ale chci pořádný konec a dobré umístění, plánuje náhradnice Kubečková

 



Michaela Kubečková nahradila v sestavě pro Mistrovství světa žen 2019 zraněnou Gabrielu Tožičkovou a utkání se Švédskem již sledovala v civilu přímo na lavičce. Její ostrý debut za seniorskou reprezentaci by se měl odehrát dnes proti Slovensku. Bude to vyvrcholení jejich hektických dní: nejprve soustředění ženské reprezentace, poté juniorské a nakonec bleskový přesun z Ostravy do Neuchâtelu.

Gabriele Tožičkové nedovolí zraněný stehenní sval nastoupit do zápasů na světovém šampionátu, proto se spustila akce „kulový blesk“ s Michaelou Kubečkovou. „Ve čtyři ráno jsem nastoupila na vlak z Ostravy do Prahy, tam mě vyzvednul Marcel Staviany z Českého Florbalu a nějakých devět hodin jsme jeli přímo do dějiště turnaje,“ popsala svou cestu.

Kdy se o dodatečné nominaci dozvěděla? „Bylo to v neděli, zhruba v devět hodin večer, když jsem se vrátila ze soustředění reprezentace juniorek v Brně,“ prozradila. Pocity měla smíšené. „Na jednu stranu jsem ráda, že tady můžu být, ale mrzí mě to za Gejby,“ myslela také na zraněnou florbalistku.

Na debut mezi elitou se těší. „Bude to obrovská zkušenost, moc se těším,“ usmála se. Nervozity se prý neobává. „Doufám, že nebudu moc nervózní, už na soustředění mi holky hodně pomohly, takže se nebojím mezi nimi hrát,“ popisovala.

Její poslední dny byly hektické, nejprve soustředění ve Švýcarsku s ženskou reprezentací, následně hned brněnské soustředění juniorského národního týmu, a nakonec nominace na šampionát. „První zápas jsem neviděla, nesledovala jsem jej, protože jsme měli to juniorské soustředění,“ popsala.

Rok 2019 byl pro Kubečkovou zatím snový. Nejprve si v lednu přivezla stříbrnou medaili z Champions Cupu, kam jí Vítkovice nominovaly přesto, že zatím nemohla hrát extraligu žen. Nejvyšší ženskou soutěž tedy začala hrát v září, ihned si vysloužila zapsání na emergency list a nyní je jen pár hodin před debutem v ženské reprezentaci, a to hned na světovém šampionátu. „Dá se to říct, chtěla bych ještě pořádný konec, dobrým umístěním, ale už teď je to rok snů,“ zakončila Michaela Kubečková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*