Michaela Mlejnková slaví jednu ze svých branek proti Slovensku. Foto: Martin Flousek, Český florbal Michaela Mlejnková
10. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Mé branky jsou práce celé lajny, chtěly jsme podpořit rodiny, které přišly o blízké, říká Mlejnková

 



Předvedla parádní individuální výkon. Na výhře nad Slovenskem v poměru 19:3 se podílela pěti vstřelenými brankami, což je zápis, který se jí povedl jako první v hisotrii na šampionátu. Po utkání chválila práci celé lajny, ale řeč bohužel přišla také na střelbu ve Fakultní nemocnici Ostrava. Na počest obětí totiž hráčky nastoupily s černými páskami.

Pět gólů ještě žádná česká hráčka v utkání mistrovství světa žen nedala. „Určitě mě to hodně těší, jsem ráda, děkuji lajně, je to práce nás všech,“ děkovala spoluhráčkám. „Nemyslím si, že je to běžnější, dát tolik branek se nepovede každý den, asi to není jednoudušší, ale na mezinárodní úrovni to má větší váhu,“ usmála se při porovnání extraligy a světového šampionátu.

Výsledkově to možná vypadá snadně, ale podle Mlejnkové to jednoduchý zápas nebyl. „Čekaly jsme těžký zápas, možná to vypadalo jinak, ale musely jsme pořád bojovat a jsem ráda, že jsme to zvládly,“ ulevilo se jí.

České florbalistky nastoupily s černými páskami na počest obětí, které ráno neunikly řádění střelce ve Fakultní nemocnici Ostrava. „Myslím si, že je to od nás dobré gesto, chtěly jsme alespoň takto podpořit rodiny, které přišly o své blízké, samozřejmě, že nás to zasáhlo, zjistily jsme to hned ráno u snídaně,“ popisovala.

Vazby na Ostravu jsou v týmu značné, ať už v realizačním týmu nebo mezi hráčkami. „Některé hráčky mají rodiče, kteří pracují přímo v té Fakultní nemocnici, takže jsme se bály, ale naštěstí se jim nic nestalo,“ prozradila Mlejnková.

Samotný výkon ale střelba v Ostravě neovlivnila. „Myslím si, že jsme dobře nastavené v hlavě, takže jsme to pak daly stranou a soustředily se na zápas,“ řekla Mlejnková, která se sama v létě do Ostravy přestěhovala z Liberce.

Reprezentantky nyní čekají dva dny volna a následně (snad) tři zápasy, ve kterých se bude rozhodovat o osudu turnaje. „Musíme dobře zregenerovat, nabrat nové síly do dalších bojů, určitě to bude náročné,“ dobře ví útočnice ostravského FBC. „Využijeme to tak, abychom se dobře připravily, možná se podíváme do města,“ plánovala Michaela Mlejnková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*