Denisa Kotzurová (vpředu) s Ivanou Šupákovou prožívají první ženský šampionát. Foto: Martin Flousek, Český florbal Denisa Kotzurová Foto: Martin Flousek, Český florbal
12. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ostravské debutantky Kotzurová a Šupáková: Chceme dojít do finále

 



Obě mají svůj vlastní unikátní příběh, obě hrají extraligu žen v Ostravě, obě nebyly na juniorském světovém šampionátu a každá za jiný ostravský tým. Denisa Kotzurová hájí barvy Ostravy, Ivana Šupáková pak Vítkovic. Nyní jsou ale součástí českého národního týmu na MS žen a mají jasný cíl: „Finále“, zní od obou obránkyň.

Ivana Šupáková si pochvalovala, že první zápas turnaje byl proti Lotyšsku. „Osobně si to velmi užívám, necítím žádnou nervozitu, možná je dobře, že první zápas byl proti Lotyšsku, protože jsem si dovolila více, než jsem si třeba myslela, že si dovolím,“ usmála se.

Kotzurová si zase pochvalovala atmosféru v týmu, což je jev, který tento cyklus provází. „Jak už říkala Ivča, pro mě je to první velký turnaj a snažím si ho maximálně užít, myslím si, že atmosféra v týmu je super,“ pochvaluje si Kotzurová.

Šupáková prožívá osm měsíců snů: nejprve hrála klíčovou roli v Superfinále, poté přišla pozvánka na Akademické mistrovství, debut v klasické ženské reprezentaci, a nakonec také pozvánka na šampionát. „Možná bych řekla, že jsem doufala v to, že dostanu šanci, protože jsem v předchozích cyklech šanci nedostala. Také jsem na sobě zapracovala, takže jsem ráda, že to nese své ovoce, mám důvěru trenérů a jsem tady,“ popisuje své pocity.

Kotzurová si zase ve Švýcarsku může vynahradit juniorský šampionát v Kanadě, kam jí nominace těsně unikla. „Určitě, od té doby se změnilo hrozně moc věcí, přestoupila jsem jinam, zapracovala jsem na sobě a jsem tady,“ potvrzuje.

Přizpůsobily už například letní přípravu případné nominaci na šampionát? „Popravdě jsem jela podle toho, jak to máme ve Vítkovicích nastaveno, protože si myslím, že to s námi tam trenér dělá dobře, člověk na sobě musí pracovat mimo, ale je třeba také říci, že nás čeká v lednu Champions Cup, což je kousek, takže jsem byla připravena již z klubu,“ říká Šupáková. „Člověk to v hlavě má už v létě, ale finální přípravu řeší tak měsíc, měsíc a půl před turnajem, takže v té době tam byly tréninky navíc,“ prozradila Kotzurová.

Na cílech se obě hráčky shodnou. „Cíle jsou ty ty nejvyšší. Finále,“ vypálí Kotzurová. „Také jsem za finále. Já jsem „Tým zlato“, takže tak,“ odlehčí Šupáková, ale na očích je jí vidět, že v neděli chce o zlato skutečně hrát.

Ta pravá „Hra o trůny“ začíná už ve čtvrtek odpoledne….


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*