Moa Tschöp v utkání proti Česku. Foto: Martin Flousek, Český florbal Moa Tschöp v utkání proti Česku. Foto: Martin Flousek, Český florbal
13. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Pokaždé se snažíme být o něco lepší, proti Česku to byl hodně dobrý zápas, hodnotí Moa Tschöp

 



Šestkrát v řadě putovalo světové zlato do švédských rukou a největšími favoritkami jsou Švédky také letos, ačkoliv by je už v semifinále čekalo severské derby proti Finsku. Podle obránkyně Moy Tschöp se její tým snaží v každém utkání zlepšit a najít nějaký aspekt hry, který lze posunout směrem dopředu.

Před utkáním s Českou republikou se vyjádřila, že to bude zábavný zápas. Byl? „Jasně, užili jsme si to, bylo to složité a těžké utkání, ale užili jsme si to,“ zhodnotila.

Především v první polovině utkání Švédky dominovaly, průběžné skóre 0:6 tomu napovídalo. Přitom ještě v Praze se Švédky v říjnu s českým týmem trápily. Podaly tedy perfektní výkon? „Pokaždé můžeme být o něco lepší a něco zlepšit, ale chápu, jak je ta otázka myšlena. Je to tak, že víme, že jsme na tom dobře. Pokud navíc splníme herní plán, tak můžeme hrát takto dobře,“ popisuje obránkyně, která na klubové úrovni nastupuje za Täby.

Jejich tři vítězství ukázaly pokaždé dominantní představení, nyní je čeká čtvrtfinále proti Německu. Jak tedy přistoupit k utkání s papírově slabšími soupeři? „Snažíme se z každé situace vytěžit něco navíc, nějak se zlepšit, takže je třeba k tomu takto přistoupit,“ nabízí recept.

Jaká je největší přednost švédského týmu? „Máme dobrý tým, kvalitní hráčku na každém postu a plníme co máme dělat. O tom to je, proto jsme takové,“ zakončila své hodnocení Moa Tschöp.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*