České florbalistky slaví postup do semifinále MS žen 2019. Foto: Martin Flosuek, Český florbal České florbalistky slaví postup do semifinále MS žen 2019. Foto: Martin Flosuek, Český florbal
13. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Druhá třetina rozhodla. Češky jdou na domácí Švýcarky, čtvrtfinále s Polskem vyhrály 11:4

 



Zajímavý zápas ve čtvrtfinále Mistrovství světa žen 2019 má za sebou český tým. V první třetině se dostal do rychlého vedení, ale Polky byly schopny zdramatizovat zápas, od druhé třetiny pak utkání dominoval. Nakonec zvítězil 11:4 a v semifinále vyzve domácí Švýcarsko.

Vypadalo to na klidný průběh. Už v první minutě sice utekla Zagórska a o chvíli později se jí povedlo otevřít skóre, Češky ale postupně získaly převahu a v páté minutě vyrovnala v přesilové hře Urbánková, v rychlém sledu po ní se prosadily ještě Mlejnková, Krupnová a Plášková a zdálo se, že například po vzoru Švýcarska, se povede českému týmu rychle rozhodnout.

Jenže Polky začaly dobře bránit a hrát na brejkové sitauce. Paradoxně jim možná pomohla také delší pauza po střetu Justyny Krzywak a Ratajové, po které se z loktu české útočnice spustila krev, ačkoliv trefila polskou útočnici do hlavy.

Polky se ale dokázaly do první přestávky dostat na jednobrankovou ztrátu, když se prosadila Rogala a právě Justyna Krzywak. Ke slovu přišla také brankářka Příleská, která například parádně vytáhla z branky backhandový pokus Zuzanny Krzywak.

Ve druhé třetině se zápas rozhodl. Polkám se nepovedlo navázat na předchozí povedené minuty, možná už také neměly tolik sil. Každopádně Češky převzaly otěže utkání. Pomohl jim k tomu také poměrně šťastný zásah Jirákové, jinak si čistý hattrick ve druhé části připsala Řepková, když se trefila mezi 26. – 33. minutou. Polky se dostaly do hry v posledních zhruba pěti minutách druhé části, ale jejich pokusy hlídala Příleská.

Po dvou třetinách to tedy bylo 8:3. Polkám nelze upřít snahu, do třetí třetiny vstoupily opět aktivně, ale na branku Justyny Krzywak dokázala bleskově odpovědět Ratajová. Snad díky jednoznačnému skóre byla třetí třetina poměrně zajímavá, co do počtu šancí na obou stranách. Prim ale hrály dlouho obě brankářky – Nikola Příleská a Patrycja Bernacka. Češkám se ale přesto povedlo dát ještě dvě branky. V 53. minutě se radovala Kapcová, v čase 57:02 pak uzavřela skóre čtvrtfinále Michaela Mlejnková.

Češky tak nad Polskem  zvítězily 11:4 a zítra se ve vyhlíženém semifinále postaví Švýcarsku.

Česko – Polsko 11:4 (4:3, 4:0, 3:1)

Branky: 6. Urbánková (Krupnová), 6. Mlejnková (Koníčková), 10. Krupnová (Urbánková), 12. Plášková (Bočanová), 21. Jiráková (Beránková), 26. Řepková (Bočanová), 29. Řepková (Kubečková), 33. Řepková (Plášková), 43. Ratajová (Urbánková), 53. Kapcová (Martináková), 58. Mlejnková (Martináková) – 3. Zagórská (Buczek), 13. Rogala, 16. J. Krzywak (Z. Krzywak), 42. J. Krzywak (Z. Krzywak). Rozhodčí: Bin Bin Lin, Carmen Teo (obě Singapur). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 740.

Sestava Česka: Příleská – Beránková, Jiráková, Kotzurová, Kubečková, Koníčková, Palonycová, Šupáková – Ratajová, Urbánková, Krupnová – Plášková, Bočanová, Řepková – Mlejnková, Martináková, Hanzlíková – Frantíková, Kapcová. Hlavní trenér: Sascha Rhyner.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*