Martina Řepková v průběhu čtvrtfinále s Polskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal Martina Řepková Foto: Martin Flousek, Český florbal
14. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Od naší obrany se bude vše odvíjet, pomůže nám zkušenost ze Superfinále, říká před semifinále Martina Řepková

 



Martina Řepková proti Polsku řádila. Ve druhé třetině nasměrovala čistým hattrickem český tým k výhře a po utkání už vyhlížela klíčový semifinálový souboj se Švýcarkami, který se navíc odehraje na její narozeniny. Podle útočnice Chodova bude klíčové více pomáhat brankářkám.

Během sedmi minut druhé třetiny nasázela čistý hattrick a nasměrovala český tým k vítězství. „Můj vůbec první na mistrovství světa, jsme za to hrozně moc ráda. I za to, že jsme se prosadily celá pětka, protože, jak už jsem o tom mluvila, ale doteď se nám to tolik nevedlo. Je super, že jsme se takhle naladily na zítřejší zápas,“ usmívala se šťastný střelkyně.

Jak již bylo psáno, odpor Polek se ve druhé třetině zlomil, po vydařené první části už se na další odpor nezmohly. „Musím pochválit obránkyně, jak skvěle četly hru, protože pak jsme se hodně dostávaly do šancí. Možná jsme jich mohly proměnit víc, ale musíme jít od malých kroků. Speciální pochvalu dám našemu miminku, Míše Kubečkové. Hrála výborně, stejně jako Denisa Kotzurová,“ vybrala si dvě obránkyně původem z Ostravy.

Martina Řepková má navíc v den semifinále narozeniny, je jí 24 let. „Vůbec by to nevadilo ani zítra, každopádně se těším,“ odpověděla na dotaz o oslavě.

Účastnice tří ženských světových šampionátů si nemyslí, že Švýcarky příliš vytěží z jednoho dne volna navíc. „To nebude jejich výhoda. My měly dva dny volna, naše fyzioterapeutky se o nás výborně starají. I díky nim se cítíme skvěle a je i dobře, že jsme dneska hrály a neměly před ním volno,“ otáčí naopak odpověď v český prospěch.

Naopak může být podle Řepkové nevýhoda, že se hraje ve Švýcarsku. „Určitě! pro některé jejich hráčky to bude vrchol kariéry, a to může být až stresující a svazující. Nemůžeme s tím moc počítat, ale jezdit po hřišti na sto deset procent. A předvést naší nejlepší hru,“ burcuje.

Navíc, oba týmy se dobře znají. „Se Švýcarskem pravidelně hrajeme, známe se a rozhodně není jasný favorit. My se toho ale lekat nebudeme,“ slibuje.

Ani fakt, že Švýcarky již nastoupily před vyprodanou hlavní turnajovou halou, kdežto na české (a ostatní) zápasy jsou návštěvy řádově nižší, by neměl hrát roli. „V tomhle je výhoda našeho Superfinále, protože jím prošly před vyprodanou halou vlastně všechny hráčky. Samozřejmě se o tom ještě večer pobavíme, co může nastat, protože to bude něco velkého, co ještě někdo hlavně z mladých hráček nemusel nikdy zažít. Každopádně se strašně těším a věřím, že nás to namotivuje k co nejlepšímu výkonu,“ myslí si česká útočnice.

Jaký bude základ české hry? „Určitě naše obrana. Musíme víc pomáhat gólmankám, protože si myslím, že necháváme vyniknout více než bychom měly. Od naší obrany se vše bude odvíjet, přestože útok máme výborný. nesmíme ale vzadu propadat, to by nás mohlo mrzet,“ zakončila Martina Řepková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*