Pavel Skazko spolupracoval s hráčkami Tatranu u juniorské reprezentace Německa. Foto: Flickr IFF Pavel Skazko spolupracoval s hráčkami Tatranu u juniorské reprezentace Německa. Foto: Flickr IFF
14. 12. 2019 Mistrovství světa žen (1) KOMENTÁŘŮ

EXPERT SKAZKO: Přišel náš čas, stěžejní bude úvod semifinálového zápasu

 



Pavel Skazko má trenérské zkušenosti z nejvyšší české ženské soutěže a působí rovněž na mezinárodní scéně, když například na minulém juniorském šampionátu trénoval Německo. Jako stěžejní pro semifinále vidí úvod zápasu, hlásí, že přišel český čas na medaili.

Pavel Skazko: „Polsko by v nejbližších letech mohlo na mezinárodní úrovni poskládat poměrně zajímavý tým. Mají řadu hodně šikovných mladých hráček, kterým se už povedlo udělat dobré výsledky na juniorských šampionátech proti týmům z TOP 4.

V úvodu zápasu bylo vidět, že jsou hodně motivované, místy možná až přemotivované, houževnaté a nepříjemné v osobních soubojích s čímž jsme měli určité problémy. Diky zatažené obraně, důrazu v obranném pásmu a rychle a jednoduše řešenými protiútoky se jim dařilo držet se první třetinu na dostřel. Poté už se ale postupně začala projevovat vyšší kvalita a zkušenost našeho týmu, a nakonec jsme si dokráčeli k vcelku pohodlnému vítězství.

Teď nás čekají Švýcarky a jsem opravdu zvědavý, jak bude zápas vypadat. Švýcarsko domácímu šampionátu obětovalo opravdu hodně času a úsilí a zatím se prezentuje velmi dobře. Hrají hodně agresivně a nebojí se vytvářet velký tlak na rozehrávku soupeře, s čímž měly velké problémy i Finky.

Nemyslím si, že by klíčovou roli hrálo to, že mělo Švýcarsko den odpočinku k dobru. Spíš jsem zvědavý, jak zápas zvládnou v hlavách. Před domácím publikem se jim v ženských kategoriích dlouhodobě nedaří zvládat klíčové okamžiky a myslím si, že se jim to ani tentokrát nepovede úplně dostat z hlavy. Proto vidím jako stěžejní úvod zápasu, který pokud zvládneme, tak Švýcarky budou pod čím dál tím větším tlakem a z toho můžeme těžit.

Je to jedinečná příležitost pro oba týmy hrát finále a zápas to bude nejspíš hodně vyrovnaný, ve kterém budou rozhodovat detaily a psychika. Věřím ale našim holkám, že právě na tomto šampionátu nadešel čas udělat historický úspěch a budu držet palce, ať to vyjde.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Eduard napsal:

    Švýcarsko také, ale především Švédsko se stále více a více islamizuje a lze realisticky očekávat, že za takových pět let tam bude ženský sport minulostí. Samozřejmě, uvolní se tím prostor pro ostatní, nás nevyjímaje, ale radost z toho mít nelze.

Napsat komentář

*