Lukáš Procházka hodnotí výkon českého týmu. Foto: Florbal Chodov
15. 12. 2019 Mistrovství světa žen (5) KOMENTÁŘŮ

EXPERT PROCHÁZKA: Holek je mi líto, medaili si zaslouží. V poslední dvouminutovce přišly obavy

 



Lukáš Procházka se jako expert Florbal.cz pustil do hodnocení utkání Česka se Švýcarskem. Neuvěřitelný obrat připravil české florbalistky o finále, podobně jako jeho vlastní chodovské svěřenkyně o zlato v letošním Superfinále. Českých florbalistek je mu líto, nicméně tvrdí, že medaili si jednoznačně zaslouží.

Lukáš Procházka: „Strašně kruté a řekl bych, že i ne úplně zasloužené, je mi holek hrozně moc líto.

Pokud mám hodnotit samotný zápas, tak jsme byli 55 minut lepší a nepustili Švýcarky vůbec do hry. Ukázali jsme, že už nejsme ten čtvrtý vzadu, co se snaží překvapit, ale že máme obrovskou kvalitu.

Je vidět, co dělá hlava: Švýcarky ten tlak naprosto nezvládaly, působily podrážděně, klíčové hráčky jako Rüttimann, chtěly situace urvat samy, a to nám hrálo do karet.

Všechno ale bylo dáno naší výbornou a velmi sebevědomou hrou na míčku, holky se toho vůbec nebály a od začátku si šly za svým cílem.

Je zbytečné na našem výkonu hledat nějaké chyby, jak jsem říkal, ten výkon byl z mého pohledu téměř dokonalý, ale bohužel jen 55 minut ze šedesáti.

Holky byly ve všem lepší, v osobních soubojích, na míčku, sebevědomější, týmovější, pracovitější, obětavější, důslednější, zodpovědnější, dostaly ten zápas pod naprostou kontrolu, ale stejně to nakonec nestačilo a asi ještě teď nikdo nechápe, jak je to možné.

Myslím si, že si všichni odehráli to, co se od nich čekalo, nebo možná i více. Christy odvedla opět výbornou práci a dodala týmu potřebný klid, první útok je světová extratřída, Denisa Ratajová je jedna z nejlepších hráček na mistrovství, odvádí neuvěřitelnou práci. No a speciálně bych chtěl dnes vyzdvihnout výkon Nely Jirákové: sebevědomí, absolutní jistota na míčku, dokázala si poradit pod tlakem naprosto s přehledem a brala tím Švýcarkám poslední zbytky sebevědomí, které jim během utkání ještě zbyly.

No, ale pak přišla ta nešťastná dvouminutovka na konci a jsme znovu u té hlavy, která mnohdy rozhoduje, sebevědomí bylo rázem pryč, přišly obavy a s nimi spojené drobné chyby, pozdě nebo nepřesně postavené bloky, a to v kombinaci se skvěle zahranou powerplay Švýcarek a trochou smůly znamenalo takhle krutý konec nadějí na finále, které si holky podle mě jednoznačně zasloužily.

Je jasné, že tahle porážka jen tak nepřebolí, ale hrajeme o medaili a tenhle tým si ji zaslouží. I přes ten konec můžou být holky na sebe hrdé, předvedly velkou kvalitu. Je třeba zvednout hlavu a dnes to prostě urvat.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Marcel napsal:

    Právě v té poslední dvouminutovce by se dal ten šílený tlak přerušit time outem. Přerušily bychom jejich vlnu a nejlepší holky by si odpočinuly, řekly si co hrát. Takhle mezi góly nestihly ani říct „do pr…“…

  • Milan napsal:

    Naprostý souhlas s článkem,ještě bych osobně vyzdvihl práci Řepkové.

  • fanda napsal:

    Ty články expertů jsou stejně to nejlepší (y)

  • včelka napsal:

    Myslím, že hlavni experty jeste uslysime v zapasovem bloku v utkání s Finskem.?

    S tváří pokerových hráčů budou skrze obrazovku vyvolávat pozitivní klišé a říkat neco v to smyslu, ze micek je derovaný, Finky jsou unavené a bronz má dnes na svetovem trhu s cennými kovy cenu zlata…

    Hlavne se nemohu dočkat rádoby žvanení kolem „mantry“ – klíče k vítezství.?

    Hráčkám na hřišti držím palce.

  • Radim napsal:

    Jenže na předvedenou kvalitu se nehraje. Hraje se na góly. Stejně tak se nehraje 55 minut, ale 60 minut.

Napsat komentář

*