Jana Christianová s trenérem brankářek Romanem Vítkem. Foto: Martin Flousek, Český florbal Jana Christianová. Foto: Martin Flousek, Český florbal
15. 12. 2019 Mistrovství světa žen (3) KOMENTÁŘŮ

Čekala jsem, že Švýcarky dají třeba dva góly, ale dopadlo to katastrofálně, smutnila Christianová. Góly byly stejné, selhaly jsme

 



Jana Christianová předvedla další skvělý výkon v brance české reprezentace. Bohužel, díky závěrečnému kolapsu celého týmu přišel vniveč. Švýcarky totiž při power play dotáhly zdánlivě ztracený zápas do prodloužení a následně jej také vyhrály. Zkušená gólmanka výmluvy nehledala. Tohle bylo české selhání.

Na to, co se právě odehrálo, mluvila v mix zóně velmi klidně, jako by se snad možná zdráhala uvěřit. Pětigólový náskok byl pryč, Češkám zbyly jen oči pro pláč. Bohužel ano, jak vidíte. Je to strašná, opravdu strašná škoda. Ale to asi není správné slovo. Prostě jsme si to, jak to říct slušně, pokazily,“ hodnotila.

Upřímně, také podle Christianové tým selhal. „Švýcarky hnala plná hala a výborná atmosféra. Musíme si říct, že toto je naše selhání, nic jiného se říct nedá,“ řekla upřímně.

Podobně jako kapitánka Eliška Krupnová, tak Christianová zmiňovala, že branky byly prakticky totožné. „Všechny góly byly v podstatě stejné. Švýcarky se na ně nemusely nadřít, jenom daly kros přes brankoviště a nějakým způsobem to se štěstím dokleply,“ popisovala.

Sama přiznala, že počítala s tím, že švýcarský závěrečný nápor nějaké branky přinese. „Upřímně jsem čekala, že dají jeden, možná dva góly. Ale ne, že jich dají šest…,“ nedokončila větu.

Paradoxně si myslí, že Švýcarky nastartoval hned třetí gól, v pořadí první z finálové série, která přinesla prodloužení. „Byl zásadní, dostal Švýcarky na koně. Pak už se to vezlo a dopadlo to katastrofálně,“ přiznala s tím, že si myslí, že Julia Suter stála v brankovišti.

Z dalších slov ale bylo zřejmé, že na případný sporný gól se v žádném případě vymlouvat nechce. „Švýcarky se chytly, začaly tomu věřit a my se z toho úplně podělaly,“ nastavila zrcadlo.

Dobře totiž věděla, že finále bylo velmi blízko. „Holky skvěle bránily 58 minut, kdyby to zvládly ještě další dvě minuty, tak jsme pohodlně ve finále,“ smutnila.

Místo finále ale Češky v neděli po obědě čeká „souboj zklamaných“ o bronz. „Mají nějaké dvě, tři dobré hráčky, které jim umí rozhodovat zápasy, musíme si je pohlídat. Ale celých šedesát minut, ne jenom 58 jako dneska, snad to vyjde alespoň na bronz,“ doufala, že medaile si český tým přece jen odveze.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*