JE TO REALITA. Michelle Wiki poslala Švýcarsko do bitvy o zlato. Foto: Fabrice Duc, www.fabriceduc.ch JE TO REALITA. Michelle Wiki poslala Švýcarsko do bitvy o zlato. Foto: Fabrice Duc, www.fabriceduc.ch
15. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Takový zápas už jsem nechtěla nikdy zažít, ale je to neuvěřitelný pocit, říká střelkyně Michelle Wiki

 



Švýcarsko dokázalo takřka nemožné. Otočilo zdánlivě ztracený zápas s Českou republikou a po výhře 7:6 v prodloužení si před domácím publikem zahraje finále světového šampionátu. Klíčovou roli měla autorka dvou posledních branek Michelle Wiki. Sama přitom přiznala, že takový zápas už nikdy nechtěla hrát.

Měla v sobě hodně emocí, vždyť Švýcarky už byly téměř oběma nohama v zápase o bronz, přesto nakonec otevřely finálovou bránu. „Nevím, co mám říct, jak to vyjádřit slovy, je to neuvěřitelný pocit, jsem strašně šťastná,“ popisovala.

Není divu, komentátoři oficiálního přenosu IFF superlativy nešetřili. „Je to ten největší comeback z kategorie velkých comebacků. Dobře si jej pamatujte, ve svém životě už zádný větší nezažijete,“ uvedl jeden z nich.

Přitom ona sama už má s podobným obratem čerstvé zkušenosti. Její Kloten-Dietlikon Jets totiž v dubnovém Superfinále nejprve během posledních deseti minut srovnal ze skóre 1:4 a v prodloužení rozhodla Julia Suter. „Jo, to je pravda, to mě napadlo taky. Musím se smát, protože po tom Superfinále s Klotenem-Dietlikonem jsem si říkala, že to nechci už nikdy zažít. No a teď je tady semifinále mistrovství světa a je to zase tady,“ usmívala se.

Právě po jedné z branek Suter se sice zapojila do oslav, ale zřetelně kontrolovala časomíru. „Pamatuju si, že jsem se dívala na časomíru, chyběla nám asi minuta a říkala jsem si, že to snad ještě je možné… A bylo,“ vzpomínala.

Za stavu 6:3 si domácí lodivod Rolf Kern vzal oddechový čas. Co říkal? „Za stavu 6:3, ano? Já ani teď fakt nevím, kdy to bylo, ale obecně asi, že musíme zůstat pozitivní a musíme věřit,“ patrála v paměti.

Švýcarky vytrvaly a slaví. „Ráda bych řekla, že zítra udělám svůj největší úspěch, nicméně teď to asi tak je, hrajeme před domácími fanoušky a je vidět, jak to prožívají, jak skvěle fandí, jsem z nich nadšená,“ nechtěla vystudovaná právnička úplně porovnávat dosavadní úspěchy bohaté kariéry.

Recept pro finále je prý snadný. „Musíme být aktivní, poctivě bránit, to bude základ a nenechat si vnutit švédskou hru,“ uzavřela Michelle Wiki.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*