Oba brněnské týmy čekají zajímavé zápasy. Foto: Florbal Židenice
20. 12. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Boj o play off se zamotává, vyšlápnou si týmy středu na favority?

 



První dva zápasy 13. kola už jsou odehrány. Chodov si připsal vysoké vítězství nad Ivanti Tigers, před více než šesti stovkami školáků v rámci School Matche. Ve čtvrtek večer pak zabraly také florbalistky Panthers, které si vyšláply na Tatran poměrem 6:4. Ve čtyřech pátečních duelech se pak odehraje například derby mezi Jičínem a Libercem, na horkou Židenickou půdu se pak vydají Vítkovice.

Páteční program 13. kola Extraligy žen:

Crazy girls FBC Liberec – KM automatik FBK Jičín
17.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Jičín potřebuje vytvořit tlak na postupovou osmičku a k tomu mu může ideálně posloužit právě zápas s Libercem. Musí jej ale vyhrát, což by mohlo být složitější než dříve. Liberci by mohla prospět reprezentační přestávka a fakt, že derby nemá favorita. Každopádně jej v podobě soupeře z Jičína nečeká nic snadného. Nula na jeho bodovém kontě už by ale potřebovala posunout.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína za 3 body

K1 Florbal Židenice – 1. SC TEMPISH Vítkovice
19.00, MSH Vodova Brno
Podruhé v řadě přivítají Židenice soupeře z Ostravy a zdá se, že pro ně opět v ideální konstelaci: kádr měly během světového šampionátu pohromadě, za to Vítkovice měly osu týmu na světovém šampionátu. Přepnutí zpět do české extraligy bývá složité a Židenice několikrát v sezoně ukázaly, že se silných soupeřů nebojí. Vítkovice tak budou muset podat opravdu kvalitní výkon.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovice za 3 body

FbŠ Bohemians – Bulldogs Brno
19.00, SH Děkanka
Ve stejný čas jako v Brně se začne také další potenciálně zajímavý duel mezi Bohemians a Bulldogs. Na Brňanky vytvořily tlak svou výhrou nad Tatranem florbalistky Panthers, rád by se jistě přidal také Jičín. Na druhé straně Bohemians mohou potvrdit své čtvrté místo a pokud chtějí bojovat s Ivanti Tigers, ztratit by neměly. Na Děkance se tak bude na co dívat!
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

FBC ČPP OSTRAVA – FBS Olomouc
20.30, ČPP Aréna Ostrava
Pro Ostravu platí analogicky to stejné, co pro Vítkovice. Ostrava k tomu má ale výhodu domácího prostředí a papírově snaděnšjího soupeře. FBC sice několikráte ukázalo, že se proti slabším soupeřům trápí, jeho kvalitnější kádr by se ale měl projevit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*