Florbalistky Bulldogs získaly tři body proti Bohemians. Foto: FbŠ Bohemians
21. 12. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bulldogs získaly skalp Bohemians, v pražském derby zabraly florbalistky Panthers

 



Extraliga žen je zpět po přestávce pro Mistrovství světa žen 2019. A opět bavila. Začala už ve čtvrtek, kdy se v rámci School Matche utkaly Ivanti Tigers a Chodov, přičemž Chodov vysoko zvítězil. Zadařilo se také florbalistkám Panthers, které v pražském derby zdolaly Tatran 6:4. Cennou výhru si z Prahy odvezly hráčky Bulldogs, těm se totiž podařilo vyhrát nad Bohemians 6:5.

Brněnská Aneta Koláčková zaznamenala hattrick za 8 minut, její tým zvítězil v první části nad Bohemians 3:1. Ve druhé třetině se zelenobílým barvám povedlo srovnat, na začátku třetí třetiny opět vedly Brňanky, srovnala Poláková a stejná hráčka dokázala ještě odpovědět na čtvrtou branku Koláčkové.

V čase 56:25 ale o cenném vítězství pro Bulldogs rozhodla Petra Hložanková. Slavit tak mohla také čtyřgólová Koláčková, naopak Hana Poláková se sice podílela na všech brankách, bodový efekt pro tým to ale nemělo. „Šancí jsme si vytvořili hodně a mohli jsme dát i více branek, bohužel neproměníme své šance a soupeř má opravdu elitní pětici. Dneska jsme vyrovnaným výkonem všech pětek urvali tyto tři důležité body,“ chválil Rudolf Škubal.

Tomáš Grigar naopak věděl, že jeho tým nevyužil potenciál výhry nad Ivanti Tigers. „Bylo vidět, že Brno hodně chce a nám chyběl v zápase pohyb. Najdeme asi důvody proč tomu tak bylo, ale na to se nehraje, Ztracené body, jinak to říct nejde,“ řekl napřímo.

Florbalistky Panthers nezačaly zápas s Tatranem dobře a po devíti minutách prohrávaly 0:2, zpět do hry je v závěru první třetiny dostala Dominika Tůmová. Šusterové s Jelínkovou se v první polovině druhé třetiny povedlo utkání otočit, ve 33. minutě ale srovnala Prontekerová. Za devatenáct sekund dostala Tatran naposledy do vedení Bystrianská, ale na její branku zareagovala Staňková. Ve třetí třetině pak zápas na stranu Panthers překlopily Pitterlingová s Floriánovou a jejich tým tak zvítězil 6:4. „Od nás konečně zápas, na který se dalo dívat. Super odmakané od každé jedné hráčky. Škoda promarněných šancí, mohlo být po zápase již dříve. Tohle je to, co jsme potřebovali do dalšího průběhu sezóny,“zhodnotil Pavel Skazko za Panthers.

Chodov a Ivanti Tigers se utkaly v rámci School Matche a přitáhly přes 600 skvělých školáků. Utkání bylo také rozlučkou pro Kristýnu Provázkovou, která odchytala první třetinu duelu. Inkasovala v ní dvakrát a Chodov po první části vedl 3:2. Po dvou třetinách bylo utkání velmi zajímavě rozehrané, v poslední části ale Chodov zvítězil dílčím skóre 7:1, celý zápas pak získal poměrem 13:5. „Měl jsem z dneška lehké obavy, přeci jen příprava byla téměř nulová, vzhledem k MS i jiným věcem. Jsem ale strašně rád, za to, jak holky k utkání přistoupily a s jakou energií ho odehrály. Klobouk dolů! Atmosféra byla bezvadná, důstojná rozlučce s Kiki Provázkovou, skvělou gólmankou a skvělým člověkem do party. Kiki, děkujeme,“ rozloučil se s Provázkovou Lukáš Procházka.

Jičín splnil proti Liberci roli favorita a zvítězil 10:4. Základ výhry položil bleskovým nástupem, po osmi minutách vedl 3:0, v polovině zápasu už dokonce 6:1. Ve třetí části se sice dvakrát prosadila Klára Leierová, ale Liberec se na obrat nezmohl. Čtyři branky vstřelila Kristýna Bachmaierová, hattrick si pak připsala Magda Fejfarová. „Odvážíme si důležité tři body. Tímto se pomalu a jistě posouváme ze suterénu. Mladé pušky ukázaly svou sílu a staré to doplnily,“ komentovala utkání trenérka Jičína Marcela Urbanová.

Vítkovice čekal druhý výjezd do Brna v řadě a proti Židenicím položily základ svého vítězství v první třetině, kterou vyhrály 4:0. Další dvě třetiny už byly výsledkově vyrovnané, Židenice našly recept na bránění Ostravanek a utkání tak nakonec skončilo výhrou favorita 7:3. „Čekali jsme to dneska těžké, bylo to těžké a my si to bohužel udělali ještě těžší. Jsme rádi za vítězství, spokojenost víceméně jen s dobrým vstupem do zápasu, který nakonec de facto rozhodl,“ nebyl očividně Tomáš Martiník příliš spokojen.

Ostrava nepřipustila komplikace a na domácí půdě si poradila 8:2 s Olomoucí, přičemž hned na polovině branek se podílela Michaela Mlejnková. Hostující hráčky sice dokázaly zareagovat na úvodní branku a srovnat na 1:1, jinak ale v ČPP Aréně tahaly za kratší konec provazu. Hattrick si připsala Andrea Pastušková, která se do nejvyšší soutěže vrací po mateřské pauze. „Na to, že půlka týmů byla tři týdny bez hokejek a druhá zase prožila jeden z vrcholů sezóny to nebylo špatné. Chyběla tomu lehkost a kvalita, ale měli jsme zápas celou dobu pod kontrolou. Radost mi udělala zodpovědnost směrem dozadu a to, že jsme konečně začali i skončili na tři lajny,“ byl pozitivní Jakub Robenek.

Výsledky 13. kola Extraligy žen

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Ivanti Tigers Jižní Město 13:5
branky: 4. Gabriela Žůrková, 6. Kristína Belicová, 7. Karolína Suchá, 21. Martina Řepková, 39. Magdaléna Plášková, 40. Martina Řepková, 42. Kristína Belicová, 48. Martina Řepková, 50. Nela Jiráková, 52. Martina Řepková, 53. Adriana Hýsková, 53. Kristína Belicová, 57. Karolína Suchá – 11. Kateřina Fousová, 15. Kristýna Vejvodová, 26. Nikol Pekárková, 38. Iveta Hyršlová, 59. Simona Pálková; rozhodčí: Tomáš Kostinek – Martin Reichelt; vyloučení: 2:2; využití: 2:1; diváků: 639; zásahy brankářů: Kristýna Provázková 5, Hana Ranochová 16 – Kristýna Karli 27; po třetinách: 3:2, 3:2, 7:1;

Tatran Střešovice – Panthers Praha 4:6
branky: 6. Lucie Želízková, 9. Liana Matěvosova, 33. Markéta Prontekerová, 33. Tereza Bystrianská – 20. Dominika Tůmová, 21. Petra Šusterová, 26. Barbara Jelínková, 35. Nikola Staňková, 42. Tereza Pitterlingová, 57. Lucie Florianová; rozhodčí: Jan Brejcha – Lukáš Husák; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 58; zásahy brankářů: Eliška Drbalová 20 – Kristýna Horňáková 24; po třetinách: 2:1, 2:3, 0:2;

Crazy girls FBC Liberec – KM automatik FBK Jičín 4:10
branky: 20. Anna Kabeláková, 41. Klára Leierová, 45. Klára Leierová, 60. Pavla Bárková – 3. Kristýna Bachmaierová, 8. Šárka Egrtová, 8. Nikola Kuchařová, 19. Kristýna Bachmaierová, 21. Lucie Růžičková, 32. Kristýna Bachmaierová, 43. Magda Fejfarová, 45. Magda Fejfarová, 59. Magda Fejfarová, 60. Kristýna Bachmaierová; rozhodčí: Kateřina Hátlová – Lenka Jansová; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 60; zásahy brankářů: Adéla Nejezchlebová 6, Kateřina Dlouhá 17 – Veronika Samková 22; po třetinách: 1:4, 0:2, 3:4;

K1 Florbal Židenice – 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:7
branky: 43. Eva Filipová, 54. Andrea Dernerová, 58. Andrea Šidlová – 3. Dominika Buczek, 5. Barbora Husková, 15. Andrea Šidlová, 16. Jana Trošková, 43. Barbora Husková, 50. Eliška Planková, 58. Vlaďka Maděrová; rozhodčí: Jan Beránek – Jaroslav Přibyl; vyloučení: 0:2; využití: 0:0; diváků: 68; zásahy brankářů: Lenka Remešová 26 – Nikola Příleská 18; po třetinách: 0:4, 0:0, 3:3;

FbŠ Bohemians – Bulldogs Brno 5:6
branky: 5. Hana Poláková, 34. Hana Poláková, 40. Adéla Bočanová, 46. Hana Poláková, 55. Hana Poláková – 1. Aneta Koláčková, 8. Aneta Koláčková, 9. Aneta Koláčková, 44. Tereza Halaštová, 51. Aneta Koláčková, 57. Petra Hložanková; rozhodčí: Ludwig Broadhall – Robert Nordin; vyloučení: 2:2; využití: 2:0; diváků: 80; zásahy brankářů: Daniela Kreisingerová 27 – Markéta Marková 17; po třetinách: 1:3, 2:0, 2:3;

FBC ČPP OSTRAVA – FBS Olomouc 8:2
branky: 2. Andrea Pastušková, 10. Denisa Kotzurová, 14. Andrea Pastušková, 21. Andrea Pastušková, 28. Michaela Mlejnková, 29. Viktória Grossová, 58. Michaela Mlejnková, 60. Michaela Mlejnková – 2. Kateřina Peterková, 47. Barbora Suchánková; rozhodčí: Radim Sýkora – Miroslav Tkáč; vyloučení: 1:1; využití: 1:0; diváků: 63; zásahy brankářů: Veronika Tomšová 16 – Pavla Lišková 24; po třetinách: 3:1, 3:0, 2:1;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*