Duel extraligy žen mezi Tatranem a Bulldogs Brno. Foto: Tatran Střešovice Duel extraligy žen mezi Tatranem a Bulldogs Brno. Foto: Tatran Střešovice
22. 12. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Bulldogs čeká střet s Tatranem, prosadí se například Jičín nebo Panthers?

 



Dva dny před Štědrým dnem se pro rok 2019 uzavře Extraliga žen. Nejvyší ženskou soutěž čeká plná porce šesti zápasů, přičemž ten nejzajímavější by se měl odehrát mezi Bulldogs Brno a Tatranem Střešovice. Zbylých pět zápasů má jasného favorita, je tedy otázkou, zda-li někdo naváže právě na Bulldogs a povede se mu překvapení.

Program 14. kola extraligy žen:

Ivanti Tigers Jižní Město – Crazy girls FBC Liberec
12:00, SH Jižní Město
Liberec inkasoval 10 branek od Jičína, kouč Jakubík si přesto pochvaloval zlepšený výkon svého týmu. Další možnost ukázat svůj progres budou mít liberecké florbalistky proti Ivanti Tigers, ale čeká je nesmírně těžký soupeř. Tigers jistě cílí na návrat na čtvrtou příčku, k čemu potřebují bezpodmínečně vyhrát.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

FBS Olomouc – K1 Florbal Židenice
15:00, SH Čajkaréna Olomouc
Židenice těží z kvalitního startu do soutěže a aktuálně mají na devátý Jičín náskok sedmi bodů a pokud si nechtějí samy způsobit starosti, zápasy s níže postavenými soupeři by měly vyhrávat. Pokud se jim to podaří, s postupem do bojů o medaile nebou mít problémy. Nyní je čeká Olomouc, hned poté Jičín, tedy dva soupeři, nad kterými by potenciální výhry brněnskému týmu otevřely bránu play off dokořán. V podobné situaci je ale také Olomouc. Pokud se chce ještě pokusit o útok na play off, potřebuje Židenice porazit, protože s případnými dvanácti body by mohla ještě vytvořit tlak na elitní osmičku. Zajímavý boj v Olomouci startuje v 15.00.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 3 body

Bulldogs Brno – Tatran Střešovice
15:00, SH SportPoint Brno
Tatran už ve čtvrtek podlehl Panthers, s omnácti body pro něj ale platí podobná mantra, jako pro Židenice. Disponuje šestibodovým náskokem před Jičínem na deváté pozici a pro jistotu play off potřebuje na svou stranu získávat vyrovnané zápasy. Výhra ve vzájemném duelu může hodně pomoci oběma týmům, Bulldogs jsou naopak povzbuzeny cenným bodovým ziskem nad Bohemians. Šlágr tohoto kola startuje v Brně úderem patnácté hodiny.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 2 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
16.00, SC Dubina Ostrava
Vítkovice zvládly návrat do Extraligy žen vítězně a přivezly si tři body z Brna, Bohemians naopak prakticky znehodnotily výhru nad Ivanti Tigers prohrou s Bulldogs Brno, ačkoliv jsou stále na čtvrtém místě o bod před pražským soupeřem. Podobně jako Ostrava proti Jičínu, také Vítkovice by v utkání měly těžit z větší kvality a možnosti rozložit ofenzivní sílu do více formací.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

KM automatik FBK Jičín – FBC ČPP OSTRAVA
17:00, Sportovní areál Jičín
Ostrava si v pátek poměrně snadno poradila s Olomoucí, trenéra Robenka navíc uspokojil také výkon. To je před utkáním s nepříjemným Jičínem, který favoritům nedá nic zadarmo, dobrý vklad. Pro FBC by kromě větší kvality měla hrát také šíře kádru a možnost rozprostřít hráčky do více formací.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Panthers Praha
18:00, SH Jižní Město
Panthers nastoupí do utkání s Chodovem povzbuzeny výhrou nad Tatranem, která jim může dodat potřebnou chuť porvat se o výsledek také s favoritem utkání. Postupem času by se ale měla projevit větší kvalita Chodova, který si naopak nemůže dovolit zaváhat, protože je stále v souboji o první místo.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*