Galante Carlström pronásleduje Gustava Fritzella z Pixba na čele bodování. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
5. 1. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Falun si po dalším představení Galante Carlströma připsal těsnou výhru, Storvreta nastřílela 11 branek

 



V prvním kole švédské Superligy v roce 2020 si pro výhry došly všechny tři první týmy tabulky. Falun sice málem ztratil svůj vysoký náskok, nakonec ale nad Siriusem zvítězil 9:8. Pixbo porazilo Visby 8:4 a Storvreta rozstřílela Jönköping 11 brankami.

Falun si dlouho nemohl vypracovat větší vedení a ačkoliv hrál proti týmu ze spodku tabulky, na skóre to nebylo znát. Namotivovaný Sirius dokonce na konci první třetiny vedl 3:2. Falun pak ale zvládl během druhé třetiny srovnat, především díky Galante Carlströmovi, který byl u všech tří gólů. Do třetí třetiny se tak šlo za nerozhodného stavu 5:5.

V ní rozhodla kvalita hostů, kteří zvládli odskočit na rozdíl čtyř branek a náskok si pak i přes nepovedený závěr udržet. Björk zvládl dvěma góly v závěru snížit na 8:9, to už ale na tabuli svítila poslední vteřina. Galante Carlström v zápase znovu potvrdil pověst nejlepšího střelce ligy, když se na výhře podílel hattrickem a k tomu navíc ještě přidal dvě asistence. Falun si nadále drží pohodlný náskok sedmi bodů na druhou Storvretu.

Na povedené výkony z posledních zápasů navázalo Pixbo. Lišky se také jako Falun utkaly s týmem ze chvostu tabulky – konkrétně s posledním Visby. I přes rozdílná postavení v tabulce se po dvě třetiny hrál vyrovnaný zápas, domácí favorit si musel pojistit náskok až ve třetí části. Lindh nejdříve v oslabení zkompletoval hattrick, gólově se pak prosadili i nejlépe bodovaný hráč soutěže Fritzell a Nestorsson. Pixbo na druhou Storvreta ztrácí nadále jediný bod.

Zdaleka nejjednoznačněji dopadl zápas Storvrety, která zavítala na půdu Jönköpingu. Že se schyluje k vysoké výhře předznamenela už první třetina, kdy se postupně trefili Winroth, Gotz, Ahren a znovu Winroth. Druhé dějství bylo o jeden gól chudší, ale opět pouze ve znamení Storvrety. Po brance Nilsbertha zvyšoval Stenberg v 15. minutě po krásně zahraném protiútoku už na 6:0. Další gól pak ještě přidal Sundstedt.

Ve třetí třetině se alespoň o čestný gól domácích postaral Blomkvist, hosté však přidali další čtyři branky. V zápase zazářil Stenberg, který k výhře pomohl čtyřmi asistencemi a jedním gólem.

Zbytek pole dělí od první trojice už značný rozestup. Tabulkou nahoru stoupá Mullsjö, které ve 22. kole porazilo Dalen po samostatných nájezdech a momentálně drží čtvrté místo. Dalen klesl na šestou příčku, předskočil jej i Kalmarsund po výhře 5:3 nad Helsingborgem.

VÝSLEDKY 22. KOLA:

Pixbo – Visby 8:4
Jönköping – Storvreta 1:11
Sirius – Falun 8:9
Warberg – Växjö 6:7 po prodl.
Mullsjö – Dalen 7:6 po sam. náj.
Kalmarsund – Helsingborg 5:3

TABULKA:


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*