Tomáš Sladký na tiskové konferenci před Champions Cupem 2020. Foto: Český florbal Tomáš Sladký na tiskové konferenci před Champions Cupem 2020. Foto: Český florbal
10. 1. 2020 Pohár mistrů (1) KOMENTÁŘŮ

Champions Cup v Ostravě už nikdy hrát nebudu, nechám tam úplně všechno, varuje Tomáš Sladký

 



Kapitána Vítkovic Tomáše Sladkého čeká v pozici kapitána svého týmu jedinečný domácí Champions Cup. Florbalový světoběžník, který prošel všechny čtyři elitní soutěže světa tuší, že ve svých 33 letech se dalšího domácího turnaje jako hráč nedočká, a proto na tiskové konferenci vyhlásil, že na hřišti v porubské RT TORAX Aréně nechá úplně vše.

Zkušenosti s turnajem má ještě z působení ve švýcarském Ersingenu. „Získali jsme jeden bronz a jedno stříbro, pokud se nemýlím, je to asi dvanáct let. Vzpomínky sice oprašuju rád, ale je to už dávno,“ vzpomínal na tiskové konferenci.

O Sladkém často v nadsázce koluje vtip, že má šediny od svých patnácti let, sám vítkovický útočník ví, že ve svých 33 letech zažívá podzim kariéry a další domácí šance jako hráč se nejspíše již nedočká. „Champions Cup v Ostravě je jedinečná akce a já tam doslova nechám úplně všechno, někdo tu šanci nemá celou kariéru, já už další taky nedostanu,“ prorokuje.

Vítkovice v sobotu zakončí mikrocyklus Chodov – Boleslav – Storvreta. „Informace z jejich ligy máme, sledujeme zápasy, sestřihy týmů ve Švédsku. Nevěřím, že se Storvreta připravuje nějakým způsobem na nás, myslím, že přijedou v sobotu na halu, podívají se, kdo proti nim stojí. Přijedou si vychutnat atmosféru, protože Ostrava a její fanoušci jsou nejlepší. Takže o Storvretě máme nějaké věci, máme videorozbor, doufám, že se na ně připravíme i vizuálně na videu,“ řekl.

Kapitán Tomáš Sladký se trefil do sítě Chodova. Foto: 1. SC Vítkovice

Kapitán Tomáš Sladký. Foto: 1. SC Vítkovice

Navzdory předchozímu si ale nemyslí, že Švédové Vítkovice podcení. „To je jejich nátura. Čechy berou trošičku jinak. Oni mají svou celoroční kvalitu, jak říkal trenér Pavel Brus, oni se nemusí připravovat minimálně na semifinále s českým týmem. Přijedou do Ostravy porazit Classic, kterému mají co vracet z minulého Champions Cupu. Ne, že by semifinále podcenili, ale nevezmou ho na plnou váhu,“ popisuje.

Jinak ale vzájemný duel přinese podle Sladkého srovnání českého florbalu a švédského innebandy. „V tomhle chci být optimista. Pokud diváci pomůžou a všechno se sejde, tak máme šanci uspět. Na druhou stranu, a to říkám zcela otevřeně a nikoliv naivně: tady se porovná kvalita české ligy s tou švédskou. Česká liga není schopna připravit ať už jakýkoliv tým, první nebo čtrnáctý, na mezinárodní scénu. Není tu taková kvalita v lize. Obecné srovnání mezi českou a švédskou ligou není reálné. Oni si tam hrají innebandy, mají celosezonní kvalitu, a my se tady připravujeme maximálně na play off, na superfinále, ale ne na mezinárodní scénu. Bohužel to tak je,“ pokrčil rameny.

Sám rozdal hodně lístků a diváky ještě lákal na tribuny RT TORAX Arény. „První vlna proběhla na začátku prosince a my jsme dostali možnost klubového balíčku a já jsem to tam trošku urval. Už to mám všechno rozdané, tento týden mám klid, budu se soustředit jen na to. Zájem je ohromný, i teď, když jsou k mání jen lístky na stání, tak přijďte se podívat, takový florbal tady lidi neuvidí strašně dlouho. Je to ohromná příležitost vidět top týmy soutěží,“ zakončil Tomáš Sladký.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*