Philipp Niklas Affolter z Wileru se raduje z trefy do sítě Classic. Foto: Martin Flousek Philipp Niklas Affolter z Wileru se raduje z trefy do sítě Classic. Foto: Martin Flousek
11. 1. 2020 Pohár mistrů (3) KOMENTÁŘŮ

Storvretu ve finále Poháru mistrů vyzve Wiler

 



Skvělé utkání a reklama na florbal. Semifinálové střetnutí mezi SC Classic a Wilerem nabídlo divákům v Ostravě parádní podívanou. Šťastnější nakonec byli hráči švýcarského mistra, kteří vyhráli 10:7 a zahrají si zítra proti Storvretě o titul. Finský celek Classic vyzve v boji o bronz domácí Vítkovice.

Wiler byl od začátku utkání o něco napřed. V úvodu druhé třetiny zvyšoval na 2:0 pro švýcarský tým slovenský reprezentant Michal Dudovič. Wiler si následně v divoké třetí části postupně vypracoval slibné vedení 5:2, 6:3 a 7:5, jenže Classic se dokázali dotáhnout a v 55. minutě srovnal na 7:7 Eetu Sikkinen.

Definitivně tak strhl vedení na stranu švýcarského šampiona Lars Rentsch. Po něm zkompletoval hattrick ve skvělé formě hrající Joonas Pylsy a Wiler ještě stvrdil cenný triumf desátou trefou. Tenhle zápas musel bavit a byl vynikající pozvánkou na zítřejší program Poháru mistrů! V sestavě vítězů se objevil také Radek Sikora junior, který v utkání odehrál něco přes deset minut.

Semifinále Poháru mistrů 2020:

SCC Classic – SV Wiler-Ersigen 7:10 (0:1, 2:3, 5:6)
Branky: 31. Salin (Salo), 33. Salo (Johansson), 46. Heikkilä, 47. Helin, 50. Tykkylainen (Piha), 54. Kivilehto (Koskinen), 55. Sikkinen (Helin) – 2. Rentsch (Affolter), 26. Dudovič, 30. Mutter, 36. Affolter (Mutter), 43. Pylsy (Väänänen), 46. Affolter (Väänänen), 53. Pylsy (Bürki), 56. Rentsch (Louis), 60. Pylsy, 60. Louis (Hofbauer). Diváci: 1470.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Jerec napsal:

    Co k tomu zápasu dodat? Tak se hraje florbal! Na tohle české týmy nebudou mít ani za 100 let…

    • Tomáš Krásny napsal:

      Věřím, že budou dříve než za sto let. Musí se ale změnit spousta věcí. Společnost musí přestat být tak nevraživá, závistivá a pohodlná. Musí se jasně nastavit směr, kterým se musíme dát a pak k tomu vést přicházející generace hráčů a formovat jejich myšlení v duchu toho, co od nich budeme očekávat. Pokud vše zůstane, jak je, tedy že si budeme spíše nadávat, vyčítat, závidět, tak z té nové generace nevychováme lepší florbalisty. Nejde ale jen o ně, myšlení budou muset změnit i ti, kteří je do toho velkého florbalu budou uvádět. Ve chvíli, kdy hráči budou vyrůstat ve společensky příznivějším prostředí, budou přirozeně sebevědomější, zodpovědnější a pracovitější. Tomu věřím. Takže nehažme flintu do žita a zkusme s tím začít něco dělat!

  • Jerec napsal:

    Píšete něco podobného jako Filip Pešán 🙂 Chápu, jak je to myšleno, ale fakt si nemyslím, že na vyřešení problémů s kvalitativním rozdílem ve florbale je potřeba nějaká „společenská změna“. Navíc mi to zase zavání alibismem.
    Jak už napsal někdo jiný v debatě o kus dál – byly doby, a není to tak dávno, kdy naše top týmy dokázaly být mezinárodně konkurenceschopné. Zejména bych vzpomněl Radomíra Mrázka, pod kterým hrály Vítkovice celoplošnou osobní obranu, kterou to dokázaly znepříjemnit i soupeřům top kvalit. Podobným příkladem je i letošní fotbalová Slavia. Prostě klasický přístup – když na soupeře nemáš technicky, tak musíš víc makat! A alespoň to můžou florbalisté (a jejich trenéři) dělat už teď a nečekat, až se naše zlá společnost změní v ráj na zemi.

Napsat komentář

*