Eliška Planková vstřelila v utkání o 3. místo jednu branku. Foto: Martin Flousek Eliška Planková vstřelila v utkání o 3. místo jednu branku. Foto: Martin Flousek
13. 1. 2020 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Více než hlavu jsem dávala dohromady žebra, smála se Planková. Naše Polky jsou skvělé, smekla

 



Eliška Planková měla v zápase o třetí místo mezi Vítkovicemi a finským SB-Pro klíčovou úlohu. Sama vstřelila při vlastním oslabení branku, přitom po semifinálovém střetu s obránkyní Moou Tschöp nebylo vůbec jisté, jestli do utkání nastoupí. Po úspěšném zápase ocenila rovněž přínos polských spoluhráček Dominiky Buczek a Zuzanny Krzywak.

Vítkovické ženy mohly slavit, třetím místem splnily minimální cíl, který si před turnajem daly. „Vždy je lepší vyhrát na turnaji poslední zápas. V sobotním semifinále s Täby nám nevyšla třetí třetina, takže jsme byly zklamané, protože jsme chtěly do finále, ale tímto utkáním jsme si zlepšily náladu a získaly bronzové medaile, takže super,“ usmívala se Eliška Planková.

Přitom semifinále končila v bolestech, když totiž v závěru překřížila cestu kapitánce Täby Moe Tschöp, odnesla následnou srážku bolestivým zraněním. „Zápas s Täby byl velmi tvrdý a těžký, odcházela jsem s pochroumanými žebry, ale fyzioterapeuti a maséři mě dali dohromady, vyspala jsem se a jsem v pohodě,“ popisovala. Takže bylo těžší ulevit hlavě nebo žebrům? „Spíše žebra,“ žertovala.

Ale v neděli už bolest necítila. „Bylo to úplně v pohodě, plně jsem se soustředila na zápas a svůj výkon,“potvrdila.

Co bylo proti SB-Pro klíčové? „Nenechaly jsme je překlopit výsledek, to nám nevyšlo v semifinále, takže jsme věděly, že Finky nesmí za žádnou cenu odskočit, a to se nám povedlo,“ odpověděla bývalá juniorská reprezentantka.

Ruku v ruce s otočením skóre šla situace z konce druhé třetiny, kdy rozhodčí zkoumali střelu Karoliiny Kujala a rozhodli, že branky nedocílila. „Oddechly jsme si, ale byla jsem si jistá, že to gól nebyl, viděla jsem míček na brankové čáře a pak jej odpálila Kamča Paloncyová pryč. Je to tak, že rozhodčí si prakticky může uznat gól, jak chce, protože nakonec je to jeho rozhodnutí, ale věřila jsem tomu, že tu branku neuznají,“ nabízela svůj pohled na danou situaci.

Vítkovice nakonec vyhrály a Planková tak mohla velebit polské spoluhráčky Dominiku Buczek a Zuzannu Krzywak. „Bucza byla dneska neskutečná, Zuzka dala taky gól, pomáhají nám, jsou skvělé a věříme jim,“ chválila.

Rozhodující branku pak vstřelila další cizinka, Slovenka Jana Trošková, která napálila obránkyni Sotalu. „Přiznám se, že jsem rozhodující branku neviděla, jestli se snad míček odrazil od Finky, ale štěstí ke sportu patří a svým přístupem jsme šli vítězství naproti,“ odpověděla vítkovická útočnice.

Na závěr pak Eliška Planková vysekla poklonu také fanouškům. „Fantazie, zase jednou se ukázalo, že máme nejlepší fanoušky v republice,“ řekla směrem k návštěvníkům RT TORAX Arény v Porubě.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*