Jan Svoboda utekl pardubickým hráčům v oslabení a zaznamenal jednu z klíčových tref duelu. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal Jan Svoboda utekl pardubickým hráčům v oslabení a zaznamenal jednu z klíčových tref duelu. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal
14. 1. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Góly Skřivánka a Svobody pomohly Vinohradům k důležitému triumfu nad Pardubicemi

 



Vinohrady před televizními kamerami zdolaly v předehrávce 21. kola Pardubice 7:5 a polepšily si tak v boji o play off. Výhra domácího celku se ale nerodila snadno. Východočeši čtyřikrát v duelu vedli o gól a skóre obrátil na stranu Vinohrad až Svobodův gól v oslabení sedm minut před koncem.

Jednou v první třetině, dvakrát ve druhé a jednou ve třetí. Čtyřikrát si Pardubičtí dokázali vytvořit jednobrankový náskok. Vinohrady ale pokaždé na trefu soupeře dokázaly zareagovat. Za stavu 4:4 však měli hosté přeci jen šanci rozhodnout ve svůj prospěch. Ondřej Stuchlík dostal dvě minuty a za úder do mantinelu obdržel ještě jeden trest navíc.

Zatímco předchozí tři přesilovky dokázali Východočeši využít, tentokráte se na útočné polovině trápili a ve druhé polovině trestu selhali i v obraně. Jan Svoboda ošálil své strážce a střelou k tyči poslal poprvé domácí celek do vedení. O chvíli později zpoza branky zasunul míček za brankovou čáru Martin Skřivánek, který tak zkompletoval hattrick, a na 7:4 zvýšil svým druhým zásahem Svoboda.

Pardubičtí, kteří se v týdnu definitivně rozloučili s trojicí hráčů Krigovský, Dlesk a Škeřík, dlouho zkoušeli hru v šesti, ale více než snížení na 5:7 nestihli. Vinohrady zapsaly do tabulky cenné tři body a posunuly se na sedmou příčku, mají ovšem oproti svým konkurentům o jeden odehraný zápas navíc. Pardubice zůstávají poslední a na třináctý Hattrick ztrácejí šest bodů.

„Dnes to nebyla velká podívaná. Do zápasu jsme vstoupili pod tíhou povinných bodů. Měli jsme špatný pohyb a svázané ruce. Nedokázali jsme reagovat na soupeřovu hru a díky několika slepeným gólům jsme se drželi ve hře. Mnoho vyloučení, která soupeř dokázal trestat, nás stálo síly. Ve třetí třetině jsme hráli lépe a paradoxně nás nastartoval gól v oslabení,“ řekl po zápase kouč vítězů Michal Kotlas.

Televizní předehrávka 21. kola:

TJ Sokol Královské Vinohrady – Sokoli Pardubice 7:5 (0:1, 3:2, 4:2)
Branky: 21. Skřivánek (Hartman), 27. Lanc (Hanák), 32. Skřivánek (Lanc), 50. Hartman (O. Stuchlík), 54. Svoboda, 56. Skřivánek (Hartman), 57. Svoboda (Z. Stuchlík) – 13. Teichman (P. Pakosta), 24. Savický (Teichman), 31. Kourek (P. Pakosta), 47. Savický (P. Pakosta), 57. Prix (Šmíd). Diváci: 305.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*