Florbalistky Ivanti Tigers jsou v problémech Foto: Florbal Židenice
18. 1. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Ivanti Tigers s Židenicemi o čtvrté místo, Panthers proti Ostravě, to jsou šlágry víkendu

 



Dva nesmírně zajímavé duely uvidí během následujícího víkendu Extraliga žen. Přímou bitvu o čtvrté místo svedou celky Ivanti Tigers a Židenic, kolo uzavře duel Panthers s Ostravou. Navíc na Dubinu přijede Tatran, který v prvním vzájemném zápase předvedl proti Vítkovicím dobrý start, postupně mu ale došel dech.

Program 16. kola Extraligy žen:

1.SC TEMPISH Vítkovice – Tatran Střešovice
Sobota, 14.00, SC Dubina Ostrava
Vítkovice čeká návrat do domácí nejvyšší soutěže po Champions Cupu a je známou pravdou, že zápasy, které orámují nějakou mezinárodní akci, jsou pro favorita těžké. Své by o tom mohla vyprávět například Ostrava, toho času poražená Židenicemi. Vítkovice mají svou kvalitu, kterou ale musí potvrdit správným mentálním nastavením k tomuto utkání. Na druhou stranu Tatran se nesmí vzdát své aktivní hry, která dělá soupeřům problémy.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Ivanti Tigers Jižní Město – K1 Florbal Židenice
Sobota, 17.00, SH Jižní Město
Šlágr tohoto kola, který je současně bitvou o čtvrté místo. I s ohledem na poslední dvě sezony je složení takového duelu nečekané, ale z pohledu Židenic zasloužené. Navíc, svěřenkyně trenérky Petry Prouzové mohou jít do utkání s čistou hlavou, pořád je to spíše Ivanti Tigers, kdo potvrzuje svou pozici ve vrchních poschodích českého florbalového pelotonu, než Židenice, které může o play off po dvou barážových letech připravit už jen velký kolaps.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 2 body

KM automatik FBK Jičín – FBS Olomouc
Sobota, 17.30, Sportovní areál Jičín
Jičín se může v případě výhry nad Olomoucí rázně přihlásit do bojů o play off, minimálně ve virtuální tabulce pak může alespoň na nějakou dobu být na osmé pozici. Zápas pravdy je to také pro Olomouc: pokud florbalistky z Hané prohrají, tak zřejmě ztratí jednu z posledních šancí, kterak postoupit do vyřazovacích bojů.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína za 3 body

Bulldogs Brno – Crazy girls FBC Liberec
Sobota, 19.00, SH SportPoint Brno
Bulldogs přihrál los do cesty zápas s Libercem a pro Brňanky platí prakticky totéž, co pro Jičín. Výhra je nejen splněnou povinností, ale také se hodí pro vytvoření tlaku na Panthers Praha. Bulldogs by se svým aktivním pojetím florbalu měly dostat za kormidlo zápasu a využít všech svých předností, nicméně bude zajímavé sledovat, jak se Liberec popasuje s dalším soupeřem ze druhé poloviny soutěže.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bulldogs za 3 body

FbŠ Bohemians – FAT PIPE FLORBAL CHDOOV
Neděle, 14.00, SH Děkanka
Florbalistky Bohemians dostanou proti Chodovu další šanci zlomit zatím nepříznivou sérii výsledků s elitními týmy v letošní sezoně. Výhra nad Ivanti Tigers je sice mohla povzbudit, ve světle dalších klopýtnutí ale je prakticky zapomenuta. Chodov naopak teoreticky může rovněž projít před finále Poháru zajímavou prověrkou, stejně jako Ivanti Tigers.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Panthers Praha – FBC ČPP OSTRAVA
Neděle, 15.00, SH ZŠ Rudná
Panthers nečekaně uspěly v Ostravě, když si z prvního utkání odvezly bod, v případě příznivých výsledků Jičína a Bulldogs je navíc může motivovat, že jejich pozice mezi elitní osmičkou bude v ohrožení. Na druhou stranu, Ostrava disponuje kvalitnějším kádrem a utkání bude dost o ní: pokud FBC nebude mít problémy s přístupem k utkání, mělo by jej dovést do vítězného konce.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC Ostrava za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*