Zdeněk Skružný Zdeněk Skružný
15. 1. 2014 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Že při výměně trenérů sehrály roli kamarádské vazby? To je směšné, říká Zdeněk Skružný

 



Jiřímu Kyselovi po loňském květnovém mistrovství světa juniorů skončila smlouva. Tým sahal na šampionátu po medaili, ještě na začátku poslední třetiny semifinále proti Švédům vedl, s Finy v duelu o bronz si rychle vypracoval 3brankový náskok, přes to všechno nakonec skončil na 4. místě. Z realizačního týmu poté skončili na vlastní žádost kvůli vytížení Tomáš Janeček a Petr Pajer, Kysel dostal nový kontrakt na další 2 roky.

Reprezentační komise mohla vybrat někoho jiného, měla na to právo. Rozhodla se však dál pokračovat se stejným hlavním koučem. Naší standardní snahou je dávat trenérům po prvním dvouletém cyklu, pokud jejich vystoupení neskončí na šampionátu výrazným neúspěchem, za což 4. místo v této kategorii nepovažujeme, šanci i v následujících 2 letech,“ přibližuje předseda reprezentační komise Tomáš Vaculík.

Za první 2 roky smlouvy nebyl s Kyselem jediný problém, který by komise musela řešit, proto neviděl žádný zádrhel v tom, že se zachová stejně i v tomto případě. „Bohužel se problémy výrazně vyhrotily až po našem návrhu pokračovat ve spolupráci s Jirkou Kyselem,“ tvrdí Vaculík.

Potíže vnesl do týmu vztah Kysela s novým asistentem Luďkem Benešem. „Přitom s návrhem na Luďka Beneše přišel sám Jirka,“ namítá šéftrenér reprezentací Zdeněk Skružný.

A neguje i další tvrzení, jimiž na něj míří Kysel v rozhovoru. Hlavním argumentem, který Skružný vyslovil na tiskové konferenci před listopadovým EFT pro odvolání kouče bylo, že přestal komunikovat s ostatními, čímž znemožnil další fungování týmu. Kysel však tvrdí, že je to lež, že byl s unií v denním kontaktu. „Přestal komunikovat s realizačním týmem,“ opakuje Skružný i nyní.  A sehrály při výměně trenérů roli i kamarádské vazby? „Tohle je směšná otázka…“ reaguje.

Vaculík zase popírá, že by byl Kysel pro listopadové EFT odstaven od týmu bez příslušného usnesení. „Rozhodla o tom komise reprezentace,“ říká.

Pro celou ožehavou záležitost se přitom snažili všichni zodpovědní podle svých slov najít nějaké východisko. „Řešili jsme jak situaci v srpnu, tak i tu následnou. Společných schůzek jsme v průběhu podzimu měli několik,“ konstatuje Skružný. Ani účast obou trenérů na nich však stav věcí nenapravila…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*