11. 10. 2012 Brankáři (3) KOMENTÁŘŮ

Novinky ve vybavení gólmanů na sezonu 2012/13

 



Vývoj florbalových propriet neustává. Společně s jednotlivými značkami jsme pro vás sestavili přehled novinek brankářského vybavení na sezonu 2012/13. Některé vycházejí z už ověřeného vybavení, jiné jsou pak novou řadou…

DRESY

Zone, dres Icon

Střih je navržen tak, aby brankáři umožňoval co největší rozsah pohybu a zároveň zajišťoval potřebnou ochranu. Ramena a přední části rukávů jsou vypolstrované. Švy jsou odolnější vůči opotřebení díky dvojitému prošívaní. Maximální komfort přináší materiál z lehké síťoviny, který zajišťuje lepší prodyšnost dresu. Je umístěn jak v přední, tak v zadní části a na rukávech.
Velikost: 140, 160, XS – XXL
Materiál: 100% polyester, Oxford nylon

Wooloc, dres Rocket

Novinkou této sezony je velikost kalhot i dresu „110-120“, takže i nejmenší hráči mohou mít výstroj, která jim bude pohodlně sedět. Kalhoty mají v pase širokou gumu a tkanici na utažení, zepředu mají po celé své délce vycpávku. Dres je opatřen vycpávkou na hrudi, na břiše a na přední straně rukávů. Jedná se o ideální výstroj pro malé začátečníky.

KALHOTY
Unihoc, kalhoty Summit

Střih byl navržen ve spolupráci s nejlepšími gólmany na světě tak, aby umožňoval co největší rozsah pohybu a zároveň zajišťoval potřebnou ochranu a komfort. Švy jsou dvojitě prošívané pro lepší odolnost. Kalhoty jsou vypolstrované v přední části, stejně tak i pas, který se přizpůsobuje pomocí pásku Velcro na přezku. Další polstrování je v oblasti kyčlí. Nohavice jsou v zadní části opatřeny zipem pro snadnější manipulaci s chrániči holení.                         
Materiál: polyester, nylon                                                           
Velikost: 140, 160, XS – XXL

Oxdog, kahoty Blocker

Ve srovnání s loňským modelem má kolena z lepšího materiálu obsahující kevlar – jsou tedy výrazně odolnější proti prodření. V pase je široká guma (šířka 3cm), po stranách je utahování na suchý zip s velkým rozpětím stažení. Rozkrok u kalhot je tvořen z elastického úpletu, což poskytuje maximální volnost pohybu. Poklopec je na zip, který je překlenut látkou se suchým zipem a dvěma patenty. Na vnitřní straně stehen je5 cmširoký pruh z prodyšného materiálu pro ventilaci, nad koleny je pruh z elastického materiálu pro maximální volnost pohybu. Přední díl kalhot má po celé délce vycpávku (kromě elastického pruhu nad koleny).

MASKY
ProMask, X7 Invader

Po dlouhých letech je zastoupení výsadní skandinávské značky i v České republice. Vlajkovou lodí firmy ProMask pro tuto sezonu je typ X7 Invader, nejpopulárnější produkt ProMask. Samotný tvar je navržen na základě historických potřeb brankářů a umožňuje maximální pohodlí při chytání.

Precision, Goalie Helmet Tricolor

Nový design na masce – nová image pro gólmany. Osvědčené technologie masky, která je lehká a výborně sedí na hlavě. Díky nastavitelnému podbradku je maska vhodná i pro žákovské kategorie. Nové mřížka zase zajišťuje výborný výhled a gólman tak má jasný přehled o tom, co se děje na hřišti. Součástí masky jsou náhradní vystýlky a praktický vak na masku.

BOTY
Salming, X-Lide

Druhá generace světově prvních a jediných speciálních bot pro florbalové brankáře. Nový design bot se připodobňuje k Salming Xfactor, ale co je důležitější, je nová horní konstrukce bot, která přináší mnohem pohodlnější používání. X-Lide je lehká bota s vynikajícími skluzovými vlastnostmi a maximální flexibilitou a odolností.

VESTY
Jadberg, vesta Agent-S2


Profesionální funkční elastická vesta s chrániči a s krátkými rukávy. Tričko tak plní zároveň roli funkčního trička a vesty (2 v 1). Je vyrobeno z velmi příjemného a vysoce elastického materiálu CoolMax, který zajišťuje dokonalý přenos potu na vnější stranu úpletu, kde se vlhkost rozprostře a velmi rychle odpaří. Tělo se nepotí a zůstává v suchu, díky čemu máte zajištěn maximální komfort. Inovované, na kritických místech zesílené chrániče. jsou na základě spolupráce s florbalovými brankáři důmyslně umístěny a prošity tak, aby plně vyhovovaly potřebám florbalového gólmana a chránily tělo přesně tam, kde je to nejvíce nutné, včetně boků a ramen.

!!! Pokud si v období 12.-19.10.2012 objednáte některé z brankářského vybavení značky Jadberg přes e-shop na www.jadberg.com a při objednávce uvedete do poznámky heslo BRANKÁŘI, obdržíte slevu 15 % !!!

RUKAVICE
Fatpipe, rukavice Silicone

Brankářské rukavice Fatpipe Silicone mají speciální silikonové proužky na dlaních a na prstech pro vynikající cit a uchopení míčku. Hřbet ruky je výborně chráněn všitými chrániči. Rukavice se zapínáním na suchý zip skvěle odvádí pot a mají antibakteriální úpravu. Patří k naprosté špičce a uspokojí i ty nejnáročnější gólmany! Materiál dlaně tvoří odolná syntetická kůže, která je na povrchu doplněna silikonovými plochami pro dokonalý cit a úchop florbalového míčku. Zapínání je řešeno elastickými pásky na suchý zip. Rukavice kombinují červené a černé barvy v designu BadAce.


Autor: Jakub Koráb



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*