19. 3. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Klokani trojskok zvládli, Sparta je jedno vítězství od záchrany

 



/FOTOGALERIE, PLAY DOWN 2011/ Třetí utkání série play down mezi Bohemkou a Kladnem bylo hodně divoké. Nakonec v prodloužení zvítězili Klokani 7:6, kteří si tak zajistili účast v extralize i pro příští rok. Na dobré cestě je i pražská Sparta, která dokázala v Pardubicích vyhrát 6:2.

První třetina sobotního duelu mezi Bohemians a Kladnem byla vyrovnaná. Po druhé části to zase vypadalo na grandiózní vystoupení Pražanů. Ti se totiž čtyřmi góly dostali do vedení 6:3 a byli na koni.

Jenže poslední třetinu Kladno zvládlo. Nasázelo do Mückovy branky tři góly a šlo se na prodloužení. To netrvalo dlouho, i přesto bylo divoké jako samotný duel. Nejdříve Bohemka ztratila míček a Kladno šlo do brejku. Jenže ten vyřešil ku smůle Kladna elegantně brankář Klokanů Mück. Založil totiž protiútok, ze kterého za asistence Jedličky těžil Poláček.

Boheminas tak vyhráli sérii 3:0, oplatili Kladnu loňskou porážku ve finále první ligy a zachránili pro svůj celek extraligovou soutěž.

V Pardubicích se servírovalo klání ze série, která byla po úvodních dvou duelech vyrovnaná 1:1. Pražská Sparta jela do Pardubic s jasným cílem zvítězit. Ten začali Pražané naplňovat až ve druhé třetině, ve které navyšovali svůj náskok.

Ve třetí periodě sice vykřesal za stavu 1:5 malou naději pro Pardubice Bahník, ale hráčům z města perníku to nebylo nic platné. Ke skórování se už nedostali.

Jako Napoleon spasil svůj celek trenér Václav Culka, který naskočil do utkání a podílel se na vítězství čtyřmi kanadskými body. Sparta tak drží v rukou vedení 2:1 na zápasy a už v neděli může rozhodnout o své záchraně.

Statistika:

FbŠ JUREX Bohemians – FBC Kladno 7:6p (2:2, 4:1, 0:3 – 1:0)

Branky: 10. Martin Poláček, 11. Michal Jedlička, 28. Marek Hluchý, 31. Michal Jedlička, 32. Martin Poláček, 39. Lukáš Janů, 61. Martin Poláček – 1. Ondřej Slivka, 17. Jan Hněvkovský, 40. Tomáš Leipner, 50. David Ryneš, 51. Tomáš Leipner, 52. Marek Zapletal. Rozhodčí: Daniel Bartošek – Michal Bartošek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. Diváků: 200.

Sokol Pardubice – AC Sparta Praha Florbal 2:6 (1:1, 0:2, 1:3)

Branky: 5. Karel Brychta, 53. Filip Bahník – 5. Dan Moravec, 24. Václav Culka, 39. Radek Skalička, 42. Tomáš Furch, 43. Václav Culka, 60. Petr Duchek. Rozhodčí: Oskar Novák – Přemysl Škaloud. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváků: 128.

Fotogalerie od Štěpána Černého:


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*