28. 6. 2012 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Karla Kalecká míří do Red Ants. Poprvé v kariéře měním trenéry, usmívá se

 



Tým Red Ants Rychenberg dlouho bez české florbalistky nezůstal. Návrat Jany Christianové do Bohemians střídá přestup obránkyně Karly Kalecké z Herbadentu. Kalecká dres švýcarského klubu oblékne na minimálně roční zkušenou a jak sama říká, bude to vůbec poprvé, co změní trenérské vedení.

Přestup do Švýcarska se přitom seběhl nenápadně, Kalecká totiž původně chtěla hlavně dokončit 4. ročník plzeňských práv a neměla jistotu příštího studia v Curychu. Klíčovou roli ale pak sehrál šéfredaktor portálu unihockey.ch Damian Keller. „Damian mě sám zkontaktoval, když zjistil, že hodlám jet se svým přítelem Adamem Šteglem na příští sezonu do Švýcarska,“ popisuje Kalecká, jak se začal rodit přestup do Red Ants.

Na druhé straně po možnosti studovat mimo Česko pokukovala už 3 roky. „V úvahu pro mne připadaly hlavně německy mluvící země a vzhledem k tomu, že Švýcarsko je dobrá volba i po florbalové stránce, zamýšlím studovat práva na univerzitě v Curychu téměř 2 roky,“ vysvětluje své pohnutky. Když se k tomu přidala velká touha Adama Štegla po zahraničním angažmá, bylo jasno.

Původně sice mohla zamířit do Zugu, ale komunikace s klubem vázla. „Damian informoval nynější trenérku Red Ants Kati Eteläpää o mých plánech. Pak už šlo dohodnutí angažmá v R.A. velmi rychle, Kati mi nabídla hrát příští sezonu za Ants a už přes měsíc jsme v kontaktu a dolaďujeme podmínky,“ líčí zkušená obránkyně.

Na výzvu v elitním švýcarském klubu se těší. „Za to, že mi bylo umožněno hrát za R.A., jsem velmi ráda. Je to kvalitní klub a předpokládám, že podmínky budou neméně profesionální, jako máme v Herbadentu,“ říká hráčka, která vůbec poprvé v kariéře změní trenérské vedení. „Herbadent bude ale nastávající sezonu hodně obměněný nejen po hráčské stránce, takže pro mě bude nejspíš trochu snadnější opustit klub, který mě pod různými názvy vychovával od žákyň,“ hledá útěchu.

Ačkoliv v týmu z Prahy nebude působit, stále s ním trénuje. „Zatím si moc nepřipouštím, že Herbadent opouštím, protože s holkami nadále trénuju, ale vím, že se mi určitě bude po všech a po všem moc stýskat,“ je jí jasné.

Velké cíle zatím realisticky krotí. „Moje očekávání jsou velká, ale zároveň jsou trochu bržděna pocity z neznáma,“ směje se. Život v cizí zemi není pro slabé povahy a Kalecká se snaží být připravena. „Doufám, že se mi otevřou pro mě zatím úplně nové možnosti ve sportovním, v osobním či v pracovním životě. Očekávám spoustu nových zkušeností a kupu zodpovědnosti nebo samostatnosti,“ tuší před odjezdem.

Jednat by se mělo o jednoroční změnu. „Zatím s Adamem uvažujeme jen v horizontu jednoho roku, ale stát se může cokoliv a rozhodně delší pobyt nezavrhuji,“ nechává si otevřená zadní vrátka, přičemž ovšem musí v příštím akademickém roce dostudovat. „Dvě školy najednou – z toho jedna přibližně 700 kilometrů daleko a druhá s jazykovým deficitem,“ hodnotí. Nicméně, těší se. „Na nové prostředí, na spoluhráčky, na nové spolužáky i přátele a v neposlední řadě na úplně jiný styl výuky,“ vypočítává.

Trenérka Red Ants Kati Eteläpää florbal.cz potvrdila, že po stále se lepšící obránkyni doslova skočila jako „kočka po myši.“ „Když jsem slyšela, že jde Karla do Švýcarska, hned jsem měla jasno, že ji chci do týmu,“ prozradila. „Herbadent jsem několikrát viděla hrát a je to pro mě tým s opravdu dobrými florbalistkami,“ dodala.

Sehnat kvalitní hráčku je hodně těžké a od Kalecké se toho v Red Ants hodně čeká. „Karla nás přesvědčila svým stylem a hodně od ní očekáváme. Věříme, že přinese ten poslední kousek do defenzivní skládačky našeho týmu,“ nechala se slyšet Eteläpää. „Napsali jsme si hodně emailů a celý tým čeká, až Karla dorazí do Winterthuru a připojí se k nám. Je to mladá, ale zkušená hráčka, která se na náš styl určitě adaptuje,“ věří v šestém nejlidnatějším městě Švýcarska.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*