1. 3. 2011 Zahraničí (6) KOMENTÁŘŮ

Mám pořád chuť hrát, ale možná budu muset na střídačku, říká Radek Sikora

 



Pro Radka Sikoru už sezona skončila. A i když dva měsíce promarodil a nakonec i poslední zápas svého týmu sledoval z tribuny, nespokojený není. Na krku má z prosincového světového šampionátu bronzovou medaili a i ve 34 letech stále patří mezi hlavní opory švýcarského Grünenmattu. A co je důležité, do florbalového důchodu ho to ještě netáhne.
Se sezonou ses neloučil radostně, do posledního utkání tě nepustil disciplinární trest. Co se vlastně ve čtvrtfinále proti Grasshopper Curych stalo?
Nebyl to žádný skandál. Po odpískání mě Bodén krosčekem naložil na záda a já se po něm ohnal. Trefil jsem ho čepelí někam do stehna, to bylo vše.

Zdá se, že Alex Bodén má při kontaktu s českými florbalisty zvláštní schopnosti. Před necelými třemi lety se po faulu na něm vyčervenil v reprezentaci Dan Folta…
To je vlastně pravda. Ale tehdy to taky byla hodně přehnaná červená.

Jaké je vůbec švýcarské play off? Je znát změna, že už jde o všechno?
Play off se tady hraje hodně tvrdě. Měli jsme dvě rozhodcovské dvojce. Erhard a Renz tyhle tři zápasy zvládli a byli v pohodě. Ale Kaiser s Meierem byli hodně špatní. Mám pocit, že mě prostě chtěli vyautovat – a já jim dal důvod. Jen pro srovnání: Gerber z Langnau dal hokejkou do pusy mladému Wältimu, který má teď tři zuby venku. A nebyla z toho ani dvoječka. (usmívá se)

Grünenmatt patří do středu tabulky švýcarské ligy. Přemýšleli jste o tom, že by bylo třeba i na semifinále?
Kdyby úplně vše perfektně sedlo, čtvrtfinále se dalo přejít. Ale Grasshopper je momentálně docela našlapané. Škoda, že jsme to v neděli neudrželi, bylo by to 2:1 pro nás a oni by možná znervózněli. Ale jinak doma Curych prostě střílí spoustu branek, věří si a hlavně dávají góly úplně všichni.

Jak to po sezoně vypadá s týmem v Grünenmattu? Udrží se i nadále česká kolonie?
Jasného není vůbec nic. Zatím se jen mluví a spekuluje, co a jak dál. Já jen doufám a věřím, že aspoň ty dvě lajny nějak udržíme, jinak to bude špatné. A co se mě týče, ještě mám chuť hrát!

Ale v průběhu světového šampionátu se spekulovalo, že je to tvoje poslední sezona…
Asi je to tím, že jsem docela dlouho odpočíval. Po mistrovství světa jsem skoro dva měsíce marodil s třísly, a když už jsem se zase konečně vrátil, tak je konec sezony. (usmívá se)

Takže zůstaneš i nadále věrný Grünenmattu?
To záleží i na vedení, ale chci. Jde asi jen o to, kde mě budou více potřebovat. Jestli ještě na hraní, anebo víc jako trenéra. Co ostatní kluci mají v plánu, fakt nevím.

Jako trenéra prvního týmu? Znamená to, že by skončil Tomáš Trnavský?
Asi cítí, nebo potřebuje změnu. Vím, že o něj má zájem Köniz i Langnau, ale jak to bude, netuším. Škoda, že mu nedopadl Wiler, tam už post kouče obsadili. A jak říkám, třeba Trnek skončí a budu to muset vzít já. (směje se) Ale na druhou stranu, já si ještě klidně i zahraju.

A co třeba být hrající kouč?
I to se může stát. Náš asistent je docela dobrý. Jen by pak potřeboval pomoci trochu v taktice.

Sleduješ i počínání ostravského FBC? Zdá se, že tým nabral opět správný směr…
Jasně, že sleduji. I já jsem zažil kdysi Martina Smetáka. Myslím, že to dělá dobře. Je to bývalý výborný hokejista a ví, o čem to je. Umí kluky nasměrovat.

Sezona skončila. Co vás čeká teď? Pauza asi bude dlouhá…
Já si určitě pauzu dávat nebudu a dál budu trénovat aspoň třikrát týdně. V posilce a v hale chci být ještě minimálně měsíc. Budou chodit hráči, co to budou chtít u nás zkusit…

To je pořád aktivní trénink. A co nějaký odpočinek?
Třeba v dubnu, když to klapne a Warberg postoupí do finále švédské ligy, bavili jsme se s klukama, že bychom jeli zafandit Aljošovi Zálesnému. Uvidíme, jestli to vyjde.

A co návrat do Čech? Přijede Grünenmatt třeba na Czech Open?
Myslím, že i do budoucna zůstaneme u modelu přípravy v Čechách. Vždycky jsme tam byli spokojeni.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • ... napsal:

    Siky mi byl vždycky sympatický….jen mě překvapuje to, že ihned po případném skončení hrací kariéry už by měl případně převzít tým?….čekal jsem, že ve Švýcarsku si bezproblémů zaplatí zkušené dlouholeté trenéry, jako je třeba Petteri Nykky a mnoho dalších švédských dobrých trenérů, ale jak vidím, tak s tím mají docela problémy.

    • .... napsal:

      Jenže Grünenmatt není zrovna nejbohatší…Tak proto volí rači možnost předat team někomu s teamu..který za to nebude brát bůh ví jaké peníze…asi tak 🙂

  • škoda napsal:

    Zase další jeho průser.. Vůbec mě to nepřekvapuje.. hlavně ať už se necpe do repre :-/

  • matej napsal:

    hej ty si debil siky je dobrej ty rozhodčí jsou špatní jak když se porouchá auto a at se do repre vratí třeba alespon jako asistent trnyho

  • matej napsal:

    siky do repre siky do repre

  • ;) napsal:

    ukaž kozy ukaž kozy:-D:-D

Napsat komentář

*