14. 8. 2011 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

DALEN POTŘETÍ VYHRÁL CZECH OPEN. Raduje se i novic Tomašík

 



/FOTOGALERIE/ Švédský IBK Dalen opět vyhrál pražský srpnový Czech Open. Po finálovém vítězství 7:1 nad Vítkovicemi navázal celek od severního polárního kruhu na své triumfy z let 2005 a 2009. Z vítězství se raduje i český útočník Milan Tomašík, který do Dalenu přestoupil na začátku srpna.

Dalen si pražský prázdninový turnaj oblíbil, od roku 2005 chyběl jen jedinkrát a pokaždé při svých šesti návštěvách české metropole došel minimálně do semifinále.

Tentokrát uvedl do hry i českého útočníka Milana Tomašíka, který stihl v průběhu čtyřdenního klání hned dvakrát nastoupit proti svému bývalému klubu z Vítkovic. První duel ve skupině vyhráli Seveřané 4:1 a i v tom druhém, finálovém, si počínali lépe.

Po první třetině byl sice stav nerozhodný 1:1, ale další průběh zápasu už jasně ovládl švédský celek. Vítkovice totiž vyrobily velké chyby v obraně a ostřílení Švédové nekompromisně čtyřmi góly trestali.

V posledním dějství už si Dalen jen pohlídal zisk stotisícové prémie za vítězství v turnaji. V rámci Czech Open tým Ulfa Halstenssona prohrál jen jednou se švýcarským mistrem Wiler Ersigen a zlaté medaile mu patří zaslouženě. Neztratil se ani Milan Tomašík, který v devíti zápasech nastřílel za svůj nový tým pět gólů.

Vítkovicím chyběly ve finále síly, série zápasů, kdy postupně přehráli Langnau, Wiler, Koovee a znovu Langnau, je vyčerpala a v posledním utkání turnaje tak jejich útočné snažení nemělo šťávu.

Přesto může být trenér Mrázek se svými svěřenci spokojený, Vítkovice se do finále turnaje dostaly poprvé od roku 1999. Představily také novou akvizici, gólman Lukáš Souček odchytal ve velkém stylu převážnou část turnaje a ukázal, že může být novou gólmanskou jedničkou klubu.

Finále muži elita
IBK Dalen – 1. SC WOOW Vítkovice 7:1

 

Fotogalerie:

foto: Martin FLOUSEK – www.xflorbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*