20. 3. 2013 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Liberec zvládl další crazy zápas a o 136 vteřin unikl vyřazení. Chodov je po debaklu Židenic v semifinále

 



Už jen poslední místo chybí zaplnit v obsazení semifinále letošního play off. Chodov dotáhl sérii se Židenicemi ve velkém stylu, po triumfu 8:0 je po 4 letech znovu v elitním kvartetu a o účast v Superfinále se utká s Vítkovicemi. Herbadent si na svého soupeře bude muset počkat minimálně do soboty, Liberec totiž na poslední chvíli utekl svému konci a stáhl stav série s Bohemians na 2:3.

Přitom už se hráčky v zelenobílém skoro viděly v dalším kole. Liberci sebraly vedení 2:0, Janě Christianové v jejich brance na začátku pomohla dvakrát tyčka a v úvodu 3. třetiny přišla odpověď domácích.

Eliška Křížová a Karin Vavrečková otočily skóre na 3:2, a to ještě Zuzana Jelínková nastřelila brankovou konstrukci. Když 5 minut před koncem usedla na trestnou židličku Kateřina Moťková, vypadalo to na ideální scénář pro FbŠ. Michaela Mlejnková sice vyrovnala, ale Adéla Bočanová vrátila vedení na stranu Bohemians.

Strhující vývoj ve skóre tím však neustal. Pouhých 136 vteřin před koncem vyrovnala juniorka Klára Šípová svým druhým gólem v play off v kariéře a v čase 59:00 rozhodla na 4:3 střelkyně Klára Leierová.

Liberec tak opět ukázal, že se vyžívá v zápasových jízdách na horské dráze a přídomek „crazy“ nenosí ve svém názvu náhodou. V sezoně upoutal třeba v semifinále poháru s Herbadentem, kdy 1. třetinu prohrál 0:6 – a tu další stejným poměrem získal. Tentokrát navíc v přestřelce uspěl. „S maximálním obětováním jsme to dotáhly do vítězného konce,“ radovala se trenérka Liberce Lenka Bartošová.

Další pokračování výborné série se odehraje v sobotu od 19.30 v Liberci.

Chodov - Židenice, 5. čtvrtfinále play off 2013, postup, radost

To Chodov už má odpracováno. Židenicím doma nepovolil ani gól, Kristýna Provázková udržela podruhé v tomto play off čisté konto a její spoluhráčky na druhé straně zařídily 8 gólů. Celkem 5 z nich padlo v závěrečné části.

I přes 3 vysoká domácí vítězství si kouč Chodova Ondřej Neuman sérii pochvaloval. V řadě momentů a činností nás Židenice prověřily opravdu dobře, což nám, doufám, do semifinále pomůže,“ uvedl a smekl před fanoušky obou týmů, jichž se znovu sešlo na poměry ženské extraligy dost (115). „Ta série byla dle mého lepší, než se možná čekalo, i díky nim,“ dodal.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Vojtěch napsal:

    Uznání a ocenění pro florbalové Brno. Místy kladlo houževnatý odpor a ve čtvrtém zápase se vzepjalo k mimořádnému výkonu. Ale především gratulace chodovským lvicím za to, že svou čtvrtfinálovou příležilost nepropásly a naložily s ní pro ně typickou noblesou a půvabem. Myslím, že florbalový Bůh byl spokojen.

    • datel napsal:

      zápas i výkon super ale moc noblesy a půvabu jsem tam neviděl – Chodov do finále hurááááááá- jinak zdravím Vojtu a celý chodovský fanclub

  • "svatá" trojice napsal:

    … a respekt pro prasátko, krávu a vola (nebo co to bylo), že to nevzdali ani za beznadějného stavu a do konce zápasu fandili jako o život…:-)

Napsat komentář

*