23. 3. 2013 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Podruhé doma 0:5, Liberec končí. A Bohemians jdou v semifinále na Herbadent

 



Crazy girls Liberec se po dlouhatánských 13 letech neprobojovaly do elitní čtveřice extraligy. Dál je nepustily hráčky Bohemians, které je v 6. duelu čtvrtfinále porazily na severu Čech 5:0 a celkově ovládly sérii poměrem 4:2 na zápasy.

Zelenobílý tým potvrdil, že se mu v Liberci daří, ať už se tam hraje kdekoliv. Pod Ještědem uspěl už pošesté za sebou (tentokrát v hale Dukly Liberec) a podruhé v tomto play off 5:0, i když mu tentokrát chyběla zaneprázdněná kapitánka Eliška Křížová. V obou případech měl v zádech Janu Christianovou, která teď bude společně s Kristýnou Horňákovou čelit v mimořádně atraktivním semifinále střelám městského rivala z Herbadentu.

Dnes sledovala místy hodně křečovitou snahu Liberce. Domácí hodně chybovaly, často měly problém si přesně nahrát, chyběla jim lehkost. Bohemians se totiž povedlo zásluhou Andrey Kohutové vstřelit v 8. minutě 1. gól zápasu a její tým tak získal psychicky navrch.

Ta samá hráčka využila minely v rozehrávce a symbolicky právě ona (neboť tohle číslo nosí na zádech) spustila svou trefou na 2:0 99 vteřin dlouhou pasáž zápasu, v níž Bohemians rozhodli o osudu zápasu. Zakrátko se totiž trefila při vyloučení Simony Kabelákové za hraní vysokou holí svým prvním gólem v sérii (nastoupila teprve podruhé) Dagmar Surá a 13 vteřin poté završila kolaps Liberce vlastní branka Kateřiny Moťkové.

Crazy girls se nezmohly na snížení ani při trestném střílení Kabelákové, ani při 2 přesilovkách v závěrečné části. A stejně jako v roce 2000, než začala jejich slavná éra ověnčená 6 tituly v řadě, končí v extralize na 5. místě.

Mimochodem, v té sezoně se z titulu radovaly Vítkovice, které mají nyní možná snazší cestu do Superfinále než Herbadent. Ten dostal v cestě za obhajobou pichlavou překážku, v repríze posledních tří finále se mu postaví Bohemians, kteří nemusejí být tentokrát svázáni tlakem očekávání přímého útoku na titul.

V semifinále navíc naznačili, že by mohli dát zapomenout na nepovedenou základní část. „S Libercem to byla vynikající série, která musela nadchnout jak diváky, tak hráčky samotné,“ zhodnotil nejdramatičtější čtvrtfinále v obou nejvyšších dospělých soutěžích kouč FbŠ Jan Kaňkovský.

Lenka Bartošová svůj tým dvakrát dovedla ve čtvrtfinále přes Chodov, tentokrát končí se svým týmem o kolo dřív. „Určitě bylo v našich silách uhrát něco víc,“ posteskla si.

Semifinále začíná v sobotu duelem Herbadent – Bohemians, série Vítkovice – Chodov startuje o den později.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*