31. 3. 2011 Zahraničí (4) KOMENTÁŘŮ

Ostřanského čeká finálová mise. Skončí díky němu nadvláda Wileru?

 



Už čtvrtou sezonu hájí Martin Ostřanský barvy Alligator Malans a letos bude mít opět možnost bojovat o zisk mistrovského titulu. O své parádní formě dal český reprezentant vědět už v semifinálové sérii proti GC Curych, kde byl hlavní oporou týmu a ve 4 zápasech nastřílel 9 gólů. Ostřanský se potkal v boji o finále s Alešem Jakůbkem. Kobylky šly do semifinále s vizitkou vítěze domácího poháru, nakonec ale zvítězila finská legie Jussila a spol., podpořená vsetínským střelcem.
Jak bys semifinále zhodnotil?
Série s GC nebyla jednoduchá. Curych měl dobrý tým a nezačali jsme dobře. Dělali jsme hodně chyb v obraně a oni toho využili. Pak trenér udělal pár změn v sestavě a začalo se nám dařit. Hlavně v útoku jsme dokázali udělat velký tlak na bránu. Další zápasy byly podobné ale vyhrocené a taky to bylo o tom, kdo udrží nervy.

Změnila se nějak tvá pozice za ta léta, která už jsi v Malans odehrál?
Ono je to pořád stejné. Jsem braný za cizince, takže musím vždy předvést stoprocentní výkon.

Podle statistik to ale vypadá, že sis našel místo v ideální formaci…
To je asi pravda. Jednu lajnu máme poskládanou z cizinců a pak s námi hraje Adrian Capatt. Je to radost ze hry, moc si to užívám. Druhou tvoří mladší kluci se zkušeným centrem Arminem Brunnerem. V základní části se sestava často měnila. Petteri Nykky zkoušel různé možnosti, jak to dělal i ve finském nároďáku. Teď se začátkem play off už jsou lajny, které spolu hrají pravidelně.

A ten tvůj gólový příděl v semifinále? To u tebe není zrovna obvyklé…
Nikdy jsem se za žádného velkého střelce nepovažoval. Většinou to bylo tak, že jsem na nějaký gól nahrál, ale teď se to nějak obrátilo. Dávám góly a doufám, že to vydrží. Ale je jedno, kdo dává góly, když se vede týmu.

Wiler patří k naprosté špičce švýcarské ligy a čtyři roky za sebou ve finále neprohrál. Plánujete změnu?
Proti Wileru to bude dřina. Mají dlouhodobě výborný tým. Ale tenhle rok jsme opravdu silní, věřím, že by se to mohlo otočit.

Finále švýcarské SML začne v sobotu a hraje se na tři vítězná utkání. O mistrovi bude rozhodnuto nejpozději 16. dubna.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*