1. 4. 2011 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

SPV Seinäjoki jdou senzačně do finále, Classic nestačili

 



Vítěz základní části nemusí pokaždé postoupit do finále. Přesvědčili se o tom hráči SC Classic, kteří v semifinálové bitvě podlehli SPV Seinäjoki 1:3 na zápasy. Rozhodující zápas série zvládl tým okolo Mikko Kohonena v domácím prostředí a po vítězství 10:4 může nečekaně útočit na double.

Hrdinou čtvrtého semifinále se stal Tuukka Kiviranta, který zatížil konto Classic čtyřmi góly. Gólman Tomi Ikonen souboj s protějškem Jarno Ihmem prohrál a inkasoval sedmkrát. Poslední tři góly dali domácí při zoufalé power play Classic.

I celkově se ale SPV na svého soupeře precizně připravili a eliminovali zejména jeho ofenzivní sílu. Classic ve druhém utkání série neskórovali a poslední utkání nezvládl tradiční střelec Lassi Vänttinen, který se sice jednou trefil, ale také si připsal 4 trestné minuty. V obou vyloučeních pak SPV dávalo góly.

Finálovým soupeřem SPV bude vítěz série mezi SSV Helsinky a Espoon Oilers. Lépe je na tom zatím SSV, které vede 2:1 na zápasy, čtvrý zápas je na programu v sobotu.

SPV letos už dokázali vyhrát Finský pohár, pokud by uspěli i ve finále, poprvé v historii by slavili nejen titul, ale i double.

Finsko, semifinále – 4. utkání:
SPV Seinäjoki – SC Classic 10:4 (3:0, 3:3, 4:1)
Branky: 19., 22., 26. a 49. Kiviranta, 54. a 58. Kuusela, 3. Koski, 14. Mäkelä, 31. Karjala, 59. Taurama – 24. J. Lehtinen, 26. Punkari, 27. Vänttinen, 45. Lakanen. Diváci: 1240. Konečný stav série 3:1.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*