Do soboty 8. dubna čekala Fortuna Extraliga na jméno prvního nováčka pro sezonu 2006/2007. Poté, co dokázal ve finále druhé ligy podruhé porazit Vikings Kopřivnice, se jím stal Sokol Královské Vinohrady. Vinohradům se povedlo urvat první výhru v naplněné kopřivnické hale, kde se do ochozů namačkalo téměř 500 diváků. Další týden ale Sokolové museli vybojovaný mečbol proměnit.
11. 4. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady „otočily“ zápas a postupují!

 



Vikingové od počátku dávali najevo, že nic nevzdávají a vyrukovali do utkání s velmi důraznou hrou a nepříjemným napadáním. Navíc už ve druhé minutě získal po skrumáži hostům vedení Marek Jehlár. Eduard Piňos a zakončující Jan Zralý ale zorganizovali bleskovou odpověď a mohlo se začít znovu. V polovině první části opět Vikingové vedli, trefil se ze střední vzdálenosti Martin Lednický. Ještě do přestávky stihl vyrovnat střelec finálové série Michal Vlk, jemuž se podařilo překvapit gólmana Lacinu nenápadnou střelou zpoza obránce.

Druhá třetina patřila hostům. Ti svou důraznou hrou dělali Sokolům čím dál větší problémy. Marek Jehlár v přesilovce a Martin Lednický další střelou z dálky pomohli Kopřivnici odskočit na rozdíl dvou branek. Půl minuty před druhou přestávkou ale dokázal snížit Radek Vaňáč.

Vikingové však záhy po začátku třetí části odskočili v další přesilovce díky Zbyňku Melčákovi na 5:3. V tu chvíli to vypadalo, že se série protáhne do neděle. V oslabení však dokázala utéct dvojice Svoboda-Vlk a Michal Vlk přesnou střelou snížil. Sedm minut před koncem pak vyrovnal Radek Vaňáč.
V tu chvíli začal Sokol Kopřivnici přehrávat, na hostech byla patrná únava i zklamání z vývoje třetí třetiny.
Vítěznou branku zaznamenal svou typickou střelou bekhendem k tyči obrozený střelec Petr Veselý. Když pak hosté protestovali proti verdiktům rozhodčích příliš vehementně, dostali dvě minuty a Sokol v přesilovce vedení bezpečně pohlídal.


Do extraligy se tak k radosti zhruba 150 diváků, kteří si našli cestu do haly v Riegrových sadech, může chystat pátý pražský tým.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*