4. 4. 2011 Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Petteri Nykky povede reprezentaci Švýcarska

 



Dlouhé tři měsíce čekali Švýcaři na jméno nového trenéra reprezentačního výběru. Zemi helvétského kříže povede v roce 2012 na světovém šampionátu pod tlakem domácího prostředí Fin Petteri Nykky. Švýcaři zvolili to nejprestižnější řešení. Nykky dvakrát za sebou dovedl tým Suomi k titulu mistrů světa.

Po neúspěchu na prosincovém mistrovství světa v Helsinkách oznámili rezignaci René Berliat a Peter Düggeli. A šéf reprezentačního úseku Mark Wolf najednou měl spoustu práce, aby našel nového kormidelníka. Volba padla na Nykkyho, kterému po druhém titulu mistrů světa skončila u finského nároďáku smlouva. Odborník ze země tisíce jezer navíc už druhým rokem působí u týmu Alligator Malans.

„Nykky je pro Švýcarsko ideálním řešením. Všichni budeme těžit z jeho zkušeností a znalostí,“ pochvaloval si dohodu s Finem Mark Wolf.

Nykky se navíc bude moci spolehnout i na svého tradičního pomocníka. Asistentem mu bude stejně jako u reprezentace Finska Jussi Jäntti, který je podle odborníků právě tím mužem, který vytvořil osobitý herní systém mistrů světa. Další členy realizačního týmu doplní Švýcaři do léta letošního roku.

První akcí Nykkyho u švýcarské reprezentace bude turnaj Euro Floorball Tour v Linköpingu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Tak to koukám napsal:

    Tak tu teda čumím, jak puk….asi potřeboval novou motivaci…s Finskem už jsi zřejmě neměl…asi museli poměrně dost zaplatit, když nato kývl.

  • Patrik napsal:

    mi si vemem Švédského trenéra repe. 😀

Napsat komentář

*