28. 4. 2011 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Czech Open potvrdil první velké jméno. Přijede IBK Dalen

 



I když finálové boje srpnového Czech Openu tentokrát nebude hostit holešovický zimní stadion, o nálepku kvality tradiční letní florbalový svátek zřejmě nepřijde. Organizátoři turnaje oznámili první velké jméno. Do Prahy se opět vrátí IBK Dalen.
Tým z města Umea na severním polárním kruhu už si českou metropoli oblíbil a do Prahy se s vizitkou dvojnásobného šampiona vrací už pošesté.

Dalen se v Praze poprvé představil v roce v roce 2005 a hned celý turnaj ovládl, když si ve finále poradil s Wilerem, tehdejším evropským šampionem. V roce 2006 bíločerní vynechali, ale od roku 2007 už ani jednou nechyběli a pokaždé odjížděli z Prahy s medailí. Tu nejcennější si tým opět odvezl do města Umea na sever Švédska v roce 2009, když ve fantastickém finále porazil Pixbo. Vítěznou trefu si připsal hrající asistent Dalenu Peder Bodén, který poslal míček do sítě Pixba v poslední vteřině napínavého duelu.

Ze svých pěti dosavadních účastí si mužský celek Dalenu odvezl 5 medailí (2-1-2) a šestý kousek do sbírky přidaly v roce 2010 ženy, které se zúčastnily poprvé a jejich cestu zastavil až ve finále Herbadent SJM.

Muži Dalenu byli v letošním ročníku švédské superligy příjemným překvapením, když v základní části skončili na třetím místě. Nakonec jim ale ve čtvrtfinále vystavilo stopku Pixbo.

Ženy Dalenu se v základní části umístily na 7. místě a v play off se statečně pět zápasů praly v městském derby s vítězem základní části IKSU.

Sestava Dalenu se v uplynulé sezóně pyšnila takovými jmény jako Peder Bodén, Johan Samuelsson, či Christian Hjort. V kontaktu s týmem je i český talent Milan Tomašík. Ženskému týmu pak velel uznávaný odborník Urban Karlsson.
——————————-
s využitím www.czechopen.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*