20. 2. 2012 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Měli jsme štěstí a taky větší hlad, myslí si Polášek

 



Vítkovice nabraly na Chodov už 4bodový náskok a po vítězství 8:7 mají udržení 1. příčky ve svých rukou. Zatímco za Chodov dávala góly výhradně první formace, o branky domácích se podělilo 8 rúzných střelců. A byli to převážně hráči ze druhé a třetí lajny.

Útok Matěje Jendrišáka v hale na Dubině dominoval. Na rozdíl od pohárového finále byl chodovský fenomén ve formě a domácí tým jej stíhal těžko. „Věděli jsme, že se v první pětce Chodova všechno točí kolem Matěje. Zápas bohužel potvrdil, že akce jeho pětky se brání obtížně,“ přiznává jeden z nejzkušenějších vítkovických borců Radim Polášek. „Spoléhali jsme na to, že my máme všechny formace vyrovnané. Dokážeme prostě i v takovýchto vypjatých zápasech skórovat všichni,“ říká křídelník první lajny Vítkovic.

I když se v utkání do statistik nezapsal, slavil těsné, ale velmi cenné vítězství. „Měli jsme o trochu víc štěstí. Ale také nasazení a snad i větší hlad po vítězství,“ myslí si Polášek.

Vítkovicím svědčilo zejména přeřazení z uspávacího tempa postupné rozehrávky k razantní přímočaré akci. Když se domácí rozhodli změnit rytmus hry, pokaždé před gólmanem Binderem zatápěli. „To ale není o taktice. Spíš o projevu, který po nás trenér Mrázek chce. Nechceme zbytečně vyčkávat, spíš hledáme okénko v obraně. A když se prostor trochu otevře, snažíme se jít dopředu. Do zformované obrany kvalitního soupeře, jako je Chodov, je to o hodně těžší,“ dodává Radim Polášek.

Zda Vítkovicím vydrží forma i do dalšího extraligového šlágru s Tatranem, to budou moci vidět i televizní diváci. Další boj týmů z 1. a 2. příčky se uskuteční v úterý 28. února před kamerami kanálu ČT4.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • ... napsal:

    škoda jen, že de facto stále ještě junioři Vítkovic hrají mnohem lépe než Polášek, který je naprosto neviditelný

Napsat komentář

*