6. 2. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Magdalena Kotíková se po téměř 2 letech vrací na hřiště! Zítra ji čeká premiéra v barvách Vinohrad

 



Víte, kde můžete v jednom dresu vidět minulé 2 kapitánky ženské reprezentace? Od nynějška platí na tuhle otázku zvláštní odpověď: v sestavě posledního týmu extraligy z pražských Vinohrad. Pár dní po příchodu Zuzany Macurové totiž klub posílila i její předchůdkyně v čestné roli Magdalena Kotíková. Ta se přitom k florbalu vrací poprvé od předloňského dubna!

Kariéru původně končila hořkosladce, ale rezolutně. V historicky prvním Superfinále se po pár minutách zranila a triumf svých spoluhráček pak sledovala jen z lavičky. Ani tohle ji tenkrát nenahlodalo. „Byl to můj poslední zápas, tím jsem si jistá. A být ve florbalu v jiné roli? Budu se věnovat úplně jiným věcem,“ řekla tehdy.

Rozhodně nepatří k těm, kteří mění své plány ze dne na den, ba právě naopak. Ale postupem času se z ní stala předsedkyně Hráčské komise IFF, členka jejího výkonného výboru a loni v říjnu začala jednou týdně docházet na tréninky Vinohrad. Chyběl jí pohyb… Ovšem na otázky o tom, zda se chce vrátit i do zápasů, soustavně vrtěla hlavou. Prostě ne…

V minulém kole už však byla na vinohradské střídačce v roli asistentky trenéra a zítra v důležitém zápase proti Olomouci nastoupí opět v roli hráčky s florbalkou v ruce. Nikdo toho v domácím florbale nevyhrál tolik jako ona. K 9 titulům přidala ve své poslední – teď už je na místě doplnit reprezentační – sezoně bronz z mistrovství světa.

Pro SKV, v němž jedna Zuzana Macurová sama šťastné vinohradské jaro těžko udělá, je to další mimořádná posila pro boje v play down. Do konce roku odmítala návrat do extraligy i proto, že byla vytížena prací. „Ale pak jsme se po změnách, které mne potkaly v pracovním životě, s vedením týmu domluvili, že bych týmu vypomohla víc. A to jak s některými dílčími věcmi ohledně trénování, tak i tím, že se zapojím do některých zápasů,“ uvedla Kotíková pro klubový web.

Svou misi vidí především v předávání zkušeností. „Tak, aby holky díky nim a mé přítomností dostaly větší klid na florbalky a konečně přenesly do zápasů kvalitu, kterou předvádějí na trénincích. Kolik budu mít odehraných minut, to pro mne není důležité. Hlavní je, abychom všichni společně zvládli náš cíl, a tím je záchrana extraligy,“ dodala.

Už zítra od 20 hodin proti Olomouci se ve jménu tohoto úkolu znovu bude potit na extraligovém hřišti…


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*