20. 2. 2014 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Daniela Kreisingerová je po necelém roce zpět. Zápasové tempo nahrazovala tréninky s florbalisty

 



Téměř rok nechytala soutěžní zápas, o minulém víkendu ovšem do toho zase vletěla naplno. Daniela Kreisingerová, která nejdřív v létě nenašla místo v sestavě Bohemians a pak se zkraje podzimu její mateřský oddíl nedohodl s Tatranem, si zachytala až nyní na Chodově. Klub ji získal na hostování z FbŠ těsně před koncem roku 2013, zbytek sezony měla dokončit v B-týmu. Nakonec však dostala v áčku šanci dřív, než kdokoliv čekal.

Poprvé se po pauze objevila mezi třemi tyčkami začátkem února, kdy prvoligové rezervě Chodova, která v soutěži hájí 2. místo, pomohla k výhře nad sestupem ohroženým Litvínovem. Minulou sobotu pak asistovala u triumfu nad poslední Českou Lípou, nazítří pak zaklekla do extraligového mače proti ELITE, kde shodou okolností působila v nejvyšší soutěži naposledy. Na senzační prohře 2:4 nenese vinu, se střelami do prázdné branky těžko mohla něco udělat…

K nominaci jí pomohla shoda náhod. Jednička Kristýna Provázková sice usedla na střídačku, jenže ještě s antiobiotiky v těle. A dvojku Kristýnu Klabanovou nepustila nemoc ani z domova. Žádná trvalá změna pro play off se ale nechystá. „S Dany jsme domluveny tak, že sezonu dohraje v B-týmu, nechtěli jsme do stávající dvojice zasahovat. Jen v případě jakéhokoliv zranění nebo poklesu formy nám vypomůže,“ objasňuje trenérka Chodova Michaela Marešová s tím, že klub s Kreisingerovou počítá do budoucna.

Což je po dlouhé době pro gólmanku, jež původně měla bojovat o účast na mistrovství světa a nechala si kvůli tomu dokonce nastříkat speciální image masky, dobrá zpráva. Její další místo na florbalové mapě se totiž dlouho řešilo. Už se mělo za to, že její přechod do Střešovic je uzavřenou věcí. „V podstatě hned po tom, co ztroskotalo jednání o mém přestupu na Tatran, jsem začala trénovat s Chodovem,“ říká.

Kreisingerová je pověstná svou výbornou fyzickou připraveností, kterou během pauzy pilovala v posilovně nebo na oválu. „A zápasové manko se snažím nahradit tím, že chodím na open tréninky na Děkance, kam chodí i kluci–florbalisti a kde se pouze hraje, takže si tam dost zachytám,“ pochvaluje si.

Florbalovou obcí se jednu dobu neslo, že se snaží oživit své kontakty ve Finsku a znovu zamířit na chladný sever. To však odmítá. „S trenérkou z SC Classic jsem nepotřebovala mluvit a nemluvila od té doby, co jsem se vrátila do Čech. Také s kýmkoli jiným ze zahraničních klubů,“ namítá s tím, že v Praze sehnala práci, která odpovídá její odbornosti a kterou by bez znalosti finštiny na severu těžko sehnala.

Daniela Kreisingerová se stříbrnou medailí z Poháru mistryň.

Daniela Kreisingerová se stříbrnou medailí z Poháru mistryň.

Navíc ještě stále nedostudovala druhou vysokou školu, kterou už jednou kvůli pobytu ve Finsku přerušila. „Ráda bych ji už konečně dokončila, takže případný výlet kamkoli do zahraničí musí počkat,“ má jasně dané priority.

Po krachu jednání s Tatranem se tedy přesunula na Chodov. „Dala jsem přednost kvalitním tréninkům a pro mě běžným způsobům fungování extraligového týmu,“ konstatuje. Za poslední rok prý poznala několik způsobů, jak může tým fungovat: některé horší a některé lepší. „Celkově to však nebylo ono, chyběly mi tam zejména upřímně míněné cíle, čeho by v lize chtěly dosáhnout,“ ohlíží se zpět na Tatran.

Na Chodov přišla až v průběhu sezony, a tak podle vlastních slov musela počítat s tím, že si na místo v áčku bude muset počkat. „Gólmanská dvojice pro tento ročník byla a je daná. Podle mě je to férové jednání,“ vyzdvihuje přístup klubu z Jižního Města.

Tréninky tedy absolvuje s extraligovým týmem, minuty mezi tyčemi pak bude sbírat za béčko. „Za něj bych měla hrát pouze zápasy, nikoliv s ním trénovat. Je třeba si napřed uvědomit, jaké reálné možnosti věnovat se florbalu naplno v Praze a vůbec v Čechách jsou,“ dívá se na věc očima pracujícího člověka. „Je to daň za to, že chci chodit 4x do týdne na super tréninky s áčkem, které mě baví,“ podotýká Kreisingerová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • hruska napsal:

    Jestli se nepletu, tak Danielu z Tatranu !!vyhodili!! kvůli jejímu zcela nevhodnému chování, ona sama tam být chtěla.

    Dokonce byli tak slušní, že vydali prohlášení, že důvodem jejího odchodu byl pouze krach jednání s Bohemians – jen proto, aby jí nijak nepřitížili v jednáních o dalším angažmá.

    Je vidět, že tato brankářka je skutečně charakter a osobnost! Kdo ji zná, jistě ví o čem je řeč…

Napsat komentář

*